Valentijnsdag, een krachtige dag…

… het hart binnen dringend!

De vibratie van uit het hart komt rond wanneer de toppen besneeuwd zijn. Wederom wordt aan ons gevraagd om naar ons hart te kijken en haar ware waarde te zien. Er zijn zoveel soorten van liefde, omdat liefde een prachtig ding is. Wanneer de liefde je geraakt heeft, ben je voor altijd veranderd. Liefde is een beweging en smacht om te zweven op de wind als een zaadje van hoop zoekend naar vruchtbaar land.

Liefde is constant aan het evolueren, verschuiven en aan het veranderen, nooit hetzelfde blijvend voor meer dan een week of twee, maar altijd een eeuwig durende impressie achter latend dat een leven voor altijd beïnvloed.  Het gezegde ‘de liefde wenkt en verwekt liefde’ is waar. Want alleen als je liefde in je hart hebt, kun je uitreiken naar andere vormen van liefde en het omarmen. Sommige vormen van liefde komen eens voorbij om daarna nooit meer te ervaren.

Het hart is het heilige symbool voor de vibratie van liefde. In religieuze teksten had het hart een mystieke betekenis. Van het hart wordt oprecht gedacht heilige attributen te bezitten. Vele filosofen en wetenschappers, inclusief Aristoteles, beschouwden het hart als de zetel van gedachten, reden en emotie, vaak de instructies van het brein verwerpend.

Valentijnsdag stamt af van het Romeinse festival ‘Lupercalia’, wat een erg zinnen strelende aangelegenheid was. Jonge vrouwen plaatsten hun naam in een doos en jonge mannen pakten daar een willekeurige naam uit. De man vroeg niet om een avond uit, organiseerde een diner etc, nee, hij trok een naam en het was direct zeg maar… raak.

Ik hoop dat je de afgelopen Valentijnsdag je hart hebt laten spreken bij iedere zucht adem die je uitblies. Jouw hart en het helen van de Aarde zijn hetzelfde, tegengestelde einden van hetzelfde woord als de kleuren van de regenboog.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.