Bewuste Keuzes Pt2

Als alle vormen van creatie een manifestatie zijn van de ongedifferentieerde Integrale Geest, dan is het systeem voor distribuerende intelligentie te onderscheiden in een levende evoluerende kosmos die is afgeleid van ongedifferentieerd meta-bewustzijn.

Misschien heeft het individuele menselijk bewustzijn, met de juiste discipline en trainingsvormen, de capaciteit om door te dringen tot de illusie van scheiding om een tijdelijke hereniging met de ongedifferentieerde geest te kunnen ervaren. Misschien bezitten we allemaal de mogelijkheid om door meditatie en gebed de wijsheid van hogere niveaus van bewustzijn, van waaruit we ons manifesteren, aan te boren en daarmee de ervaring van de schoonheid van creatieve wijsheid op een zeer persoonlijke manier kunnen ervaren.

Het betekent echter niet dat het ongedifferentieerde meta-bewustzijn de intentie, het verlangen of de capaciteit heeft om af te stemmen op het individuele vlak en daarmee in kan grijpen in ons individuele of collectieve leven, of om de opererende regels van zelf organiserende processen van gedifferentieerd bewustzijn te veranderen, wat de ontplooiing vormt van de kosmos of haar individuele elementen. Dit betekend niet dat de kosmos onverschillig is voor ons bestaan. Het kan een diepe liefde koesteren waarvan sommigen geloven dat het de bindende kracht is in ons universum.

Bedenk ook dat wij als manifestaties van de Integrale Spirit, instrumenten zijn binnen haar ‘bedrijf’. We zouden dan ook kunnen denken aan de stem die ons bereikt via meditaties of gebeden, voor hen die slagen om te penetreren door de illusie van het ego van scheiding, als de stem van onze authentieke ik en de stem van God. Vergelijkbaar met als we bidden voor goddelijke interventie om ons te beschermen voor de consequenties van onze individuele en collectieve keuzes, we in feite een beroep doen op onszelf als agenten van de Integrale Geest

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.