De 20 universele wetten [pt2]

11: De universele wet van los laten

Buddha’s aardse leer wordt het best opgesomt met één van zijn uitspraken: “Het is je weerstand tegen wat is dat je lijden veroorzaakt.” Bij het lijden bedoeld hij alles wat niet werkt in je leven, relatie problemen, verlies van geliefden, eenzaamheid, ziekte, ongelukken, schuld, monetaire ontberingen, niet vervulde verlangens en ga zo maar door. Als je accepteerd wat er is, accepteer je de onveranderlijke realiteiten in je leven zonder  tegen te stribbelen. Sommige dingen zijn feiten. Ze bestaan, en het maakt niet uit hoe hard je ze probeert tegen te gaan, er is niets wat je er tegen kunt doen. Verander wat je kunt veranderen, maar heb de wijsheid om onveranderbare situaties te accepteren zoals ze zijn, zonder mentale en fysieke energie te verspillen om iets te veranderen wat onveranderbaar is. Uit acceptatie komt los laten voort. De mogelijkheid om van alle positieve dingen in je leven te genieten, maar de negatieve door je heen te laten glijden zonder weerstand en zonder effect op jezelf.

12: De universele wet van dankbaarheid

Vanuit het perspectief van Karma en de Wet van Eén, hoe meer je geeft, hoe meer je zult ontvangen. Hoe meer je anderen bij staat, hoe meer je jezelf bij staat. De kracht van deze wet werkt ook in je dagelijkse leven.

13: De universele wet van broederschap

Als 2 of meer mensen met een zelfde vibratie samen komen voor een gezamenlijk doel, zal de gecombineerde energie om dat doel te bereiken verdubbeld, verdriedubbeld of zelfs meer worden. Dit esoterisch bewustzijn is gebruikt door esoterische religie’s, helende groeperingen en recent ook wereldwijde groeperingen die mediteren voor wereld vrede.

14: De universele wet van weerstand

Dat wat je wilt weerstaan, trek je naar je toe, en dat zul je doen voortduren in je leven. Weerstand is angst, wat dus iets is dat je Karmisch gezien moet oplossen. De wet van weerstand verzekert dat je angst los laat door het te ontmoeten tot dat je gedwongen wordt er mee om te gaan door het leren van bewust los laten.

15: De wet van aantrekkingskracht

“Waar je attentie naar toe gaat, volgt tevens je energie.” Je trekt aan dat wat je bent en waar je je op concentreert. Als je negatief bent, trek je negativiteit naar binnen en merk je het ook. Als je liefdevol bent, zul je liefde naar binnen trekken en ervaren. Je kunt alleen die kwaliteiten naar je toe trekken die je ook bezit. Dus, als je vrede en harmonie in je leven wilt, dien je vredelievend en harmonieus te worden.

16: De universele wet van reflectie

De wet geeft aan dat de karaktertrekken waar je je toe aangetrokken voelt in anderen, je in jezelf herkent, zowel positief als negatief. Het heeft 4 primaire manifestaties:

  1. Dat wat je adoreert in anderen, herken je als bestaand in jezelf
  2. Dat wat je tegen staat en sterk op reageert bij anderen, is zeker terug te vinden in jezelf
  3. Dat wat je tegen staat en sterk op reageert bij anderen is iets waar je bang voor bent terug te vinden in jezelf en
  4. Dat wat je bij jezelf tegen staat, zul je niet leuk vinden bij anderen

Met andere woorden, je hebt gekozen te incarneren op het manifesterende niveau om te leren boven het effect van angst uit te steken. Deze angsten zullen altijd gereflecteerd worden in je reacties naar anderen. Dus zijn je doelen heel vanzelfsprekend wanneer je herkent hoe ze waar te nemen. Als je de angst los laat, open je jezelf automatisch tot het meer uitdrukken van onvoorwaardelijke liefde.

17: De universele wet van onvoorwaardelijke liefde

De expressie van onvoorwaardelijke liefde zal uiteindelijk resulteren in harmonie. Onvoorwaardelijke liefde is geen romantische liefde. Het is de acceptatie van anderen zoals ze zijn zonder verwachtingen of oordeel. Het is de totale acceptatie van anderen zonder te proberen hen te veranderen, behalve door je eigen positieve voorbeeld. De wet van onvoorwaardelijke liefde zegt: “Als je van de gebaande paden af gaat om je onvoorwaardelijke liefde te tonen, stijg je automatisch boven de angst en als je je angsten overtreft, je automatisch open staat voor het betuigen van onvoorwaardelijke liefde”.

18: De universele wet van magnetische affiniteit

Door astrologisch te kiezen voor de tijd en plaats van je geboorte, bepaal je de aard of de effecten die je zult ervaren in je leven. Aan de andere kant, voor je werd geboren, maak je beslissingen over welk mensenleven je binnen zult dringen. Je kiest je ouders, andere zielen waarmee je zult optrekken en de astrologische configuraties van je geboorte die je karakter, persoonlijkheid, mogelijkheden, restricties en timing voor kracht en zwakheden zullen vaststellen. Als dit alles er te moeilijk uit ziet om waar te zijn, denk er dan aan dat je maar 5 – 10% van de capaciteit van je hersenen gebruikt. En brein/hersenen onderzoekers geven aan dat het menselijk brein 200.000 keer de capaciteit heeft van de grootste computer die ooit gebouwd is. De calculaties die ik juist voorgeschoteld heb zijn voor deze computer geen probleem….

19: De universele wet van overvloed

Je hebt van jezelf alles in je om van jouw aardse incarnatie het paradijs te maken als je maar kiest voor het accepteren van datgene wat je goddelijke geboorterecht is. We leven in een Universum van overvloed, alhoewel de meerderheid van hen die zich op deze planeet bevinden het schijnen te zien als aan Universum van schaarste.

20: De universele wet van hemelse orde

Als je tracht de wet van hemelse orde te begrijpen, bestudeer dan de natuurlijke balans van de natuur, omdat dit vrijwel op dezelfde manier werkt. Alles is zoals het hoort te zijn, alhoewel de mensheid (ons energie gestalt) ver verwijderd is van het ervaren van haar potentieel van totale harmonie. Er bestaan geen ongelukken. Jouw energie, vertaald in gedachten, woorden, emoties en daden, veroorzaken al je ervaringen. Dit verzekerd je dat je altijd de leer mogelijkheden tot je beschikking hebt om je Karma op te lossen en net als met jou, de collectieve gedachten, woorden, emoties en daden van de mensheid die de omgeving voor ons allen creëren. Als genoeg zielen hun energie focussen op vrede, zullen we vrede hebben. Als de meerderheid van de zielen gevuld is met boosheid, zullen allen waarschijnlijk oorlog ervaren. Wij allemaal zijn één, en net als de vele sub-persoonlijkheden in je, de dominante karaktertrekken van de mensheid (het complete gestalt) zal boven komen om ons groep Karma op te lossen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.