Er bestaat geen scheiding

We hebben besloten jullie een vergelijking voor te stellen tussen 2 verschillende denkbeeldige personen, om jullie te laten uitvinden wat voor een effect de verschillen op hen kunnen hebben. Voor deze vergelijking geven we jullie de personen ‘Peter’ en ‘Paul’. Je zult zien dat er veel overeenkomsten met wellicht Peter zijn, en wellicht minder met Paul.

Peter denkt dat hij los staat van alles wat hij om zich heen ziet of wat hij zich in beeld. Hij denkt dat hij religieus is, maar zijn begrip van religie is dat hij veroordeeld kan worden door zijn god of anderzijds gered kan worden door die god of dat geloof. Peter denkt dat hij weinig macht en kracht heeft. Zijn God is zeer krachtig, maar zijn God staat los van hem.

Peter weet dat hij als zondaar geboren is  en dat hij ook schuldig is van veel andere dingen waarvan hij niet zeker weet of hij daar voor vergeven kan worden. Peter weet dat hij maar één leven heeft en daarom alles goed voor elkaar moet krijgen. Peter’s enige hoop is dat zijn versie van God de enige juiste is en daarom weet hij dat iedere andere ‘versie’ dat niet kan zijn. Hij klamt zich er aan vast als aan een reddingsboei in water. Peter denkt dat hij nauwelijks macht kan uitoefenen of controle kan krijgen over zijn leven. Het leven gebeurd gewoon. We kunnen langer dit specifieke voorbeeld uitschetsen maar je snapt denk ik wel het beeld wat we proberen te visualiseren.

Nu, laten we eens naar Paul kijken. Paul’s begrip van de realiteit is heel anders. Paul weet dat alles wat hij waarneemt, of dat nu solide is of iets anders, eigenlijk alleen maar andere soorten energie zijn. Hij ziet hierdoor dat dit leid tot het begrip dat niets los staat van iets anders. Dat betekend voor Paul dat hij in z’n geheel niet los staat van de energie van creatie. De energie van creatie is de bron en inhoud van Paul’s ‘zijn’ en bestaan. Paul weet dat het enige wezen in het universum dat over zijn acties en gedachten kan oordelen hij zelf is. Daardoor kiest hij er voor zichzelf en al het andere te vergeven. Paul begrijpt dat iedere gedachte die hij heeft en iedere intentie ter productie is van het leven dat hij (gaat) leid(en). Paul weet dat, omdat niets los van hem staat, zijn God en hogere zelf een deel van hem zijn en daardoor iedere gedachte, wens, intentie en nood kennen. Je krijgt wel een idee, toch?

Zie je hoe de 2 personen die we voor schetsen een compleet ander leven zouden ervaren? Zie hoe hun ‘geloven’ daar voor zorgen? Zie je ook hoe de energie, de kracht, de liefde van Creatie zonder obstructie door de één kan vloeien en bij de ander niet?

Nou, tot nu hebben we het puur over een theorie, correct? Wel, als je jezelf persoonlijk indentificeerd met de één of de ander. Maar wij willen voorstellen dat je overweegt meer als Paul te gaan leven dan als Peter. Verplaats de discussie van theorie naar ervaring en aanschouw welke veranderingen zullen plaatsvinden in je leven. We stellen niet voor dat iemand zijn religie veranderd. Maar we stellen een ander begrip voor van de eeuwen oude principe’s in de geloven waar ze op gebaseerd zijn. Het basis geloof van alle verianten? Probeerd dit eens. “De energie van mijn creator vloeit door mij.” Bekijk eens hoe dat alles kan veranderen.

Zoals je leest, kan een verandering van de grondbeginselen van de geloven er voor zorgen dat iemand compleet anders kan leven en zijn perceptie op het leven in totaal veranderd. Een gebrek aan schuldgevoel kan iemand meer vertrouwen geven. Jezelf kennen als iemand die onvoorwaardelijk geliefd is door creatie zal die persoon een onwrikbaar eigenwaarde geven. Die zelfverzekerdheid en eigenwaarde zullen vertaald worden in behoorlijk andere antwoorden op het leven. En denk eens aan het vertrouwen als je weet dat je niet alleen de creator’s levensenergie hebt gekregen, maar ook nog eens de vrije wil het te gebruiken naar wens. Op het eerste gezicht lijkt het een geweldige verantwoordelijkheid, maar overweeg eens wat het betekend voor de mogelijkheid om te antwoorden en reageren…

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.