Het hart is een heilig symbool

Als de trillingen van het hart gedurende de maand februari kloppen worden we gevraagd om te kijken naar ons hart en zien we de werkelijke waarde. Er zijn zoveel smaken van de liefde, als ware liefde bestaande uit veel facetten. Liefde is een levende energie en zodra liefde je heeft geraakt, ben je voor altijd veranderd. Liefde is beweging en probeert om te vliegen op de wind als een zaadje van hoop op zoek naar vruchtbare grond. Liefde is voortdurend in ontwikkeling, verschuift, veranderend, blijft nooit hetzelfde voor meer dan twee weken, maar het laat een eeuwige indruk achter die een leven zal beïnvloeden. Het gezegde ‘de liefde wenkt en verwekt liefde’ is waar. Alleen als er liefde in je hart is kun je andere smaken van de liefde bereiken en omarmen. Sommige smaken van de liefde zijn er slechts om één keer te proeven en daarna nooit meer, het vreet aan hen met een diep en dorstig hart.
 
Het hart is een heilig symbool voor de vibratie van liefde. In religieuze teksten heeft het hart historisch gezien een mystieke betekenis, als metafoor en als een orgaan. Het hart wordt oprecht geacht geestelijke en goddelijke eigenschappen te hebben. Veel filosofen en wetenschappers, waaronder Aristoteles beschouwen het hart de zetel van het denken, vaak rede en emotie, door opdracht van de hersenen, afwijzend.
 
Valentijnsdag komt voort uit het Romeinse festival ‘Lupercalia.’ Het was een zeer sensuele affaire. Jonge vrouwen zouden hun namen in een doos plaatsen en jonge mannen zouden de vrouwen naam er uit trekken. De man vroeg niet om een datum, het plannen van een diner etc, alleen het trekken van een naam was voldoende voor een happy end. In het oude Egypte zou een ziel het hiernamaals in gaan met de bescherming van het Hart Scarab; de ziel zou ‘waar van stem’ worden verklaard en worden toegestaan om zich aan te sluiten bij haar voorouders in het Land van Oorsprong. Het vonnis werd genoteerd door Thoth, schrijver van de onderwereld. Op deze Valentijnsdag, als Mars en Waterman of iets anders zich correct in lijn opstellen, zorgen ervoor dat je ‘een hart hebt en een hart geeft’ met iedere zucht adem die je in neemt en uit. Jouw hart en de genezing van de Aarde zijn één en dezelfde, tegenoverliggende einden van dezelfde regenboog.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.