Ongezonde verhalen over romantische relaties in onze samenlevingOnze samenleving zit vol met ongezonde verhalen over romantische relaties – van verwarring tussen liefde en ware liefde tot de bevordering van destructieve seks door pornografie. In zo’n atmosfeer, is het bijna een wonder om tot het bouwen van een ​​gezonde relatie met iemand te komen.

Maar jijzelf, waarin de bron zit van alle liefde, en veel liefdevolle engelen kunnen helpen bij het beantwoorden van je gebeden voor een betere relatie met je vriend, vriendin of echtgenoot. Als je je door geloof (niet emoties) laat begeleiden, kun je jezelf op miraculeuze wijze bevrijden van ongezonde patronen en de vreugde ontdekken van een gezonde romantische relatie.

Hier geven we aan hoe je kunt werken met jezelf en de engelen om een ​​gezonde romantische relatie op te bouwen:

Inzicht in de verschillen tussen gezonde en ongezonde liefde. Gezonde liefde: is op werkelijkheid gebaseerd, vult een ander aan, vindt een vriend, maakt offers, is geduldig, is vriendelijk, is vergevingsgezind, niet in het bezit van wrok, wordt geboren uit veiligheid, is kwetsbaar, mag zich ontwikkelen, is zacht, is eerlijk en is tevreden. In tegenstelling, ongezonde liefde: is op fantasie gebaseerd, wil worden voltooid, zoekt een slachtoffer, vraagt offers, is ongeduldig, is onbeschoft, is boos, zoekt wraak, is geboren uit angst, is defensief, wordt gedwongen om te werken, wordt strijdlustig, is bedrog en is onrustig.

• Verschuif je aandacht van het ontvangen naar het geven. Begrijp dat, hoeveel intimiteit je ook wenst, je dit niet kunt bereiken als je op je eigen gevoelens blijft focussen en hoe jezelf te bevredigen. Vervang ongezonde afhankelijkheid van andere mensen met gezonde toewijding aan jezelf, die dat echt voor jou kan vervullen. Kijk naar de engelen als rolmodel van gezonde liefde, waar de focus ligt op het geven in plaats van ontvangen. Vraag jezelf en de engelen om je te helpen de focus te verschuiven van je eigen verlangens, behoeften en pijn naar die van andere mensen. Kijk verder dan jezelf en je eigen leven richting jezelf en andere mensen. Focus jezelf naar buiten toe om echte liefde voor hen te krijgen.

Begrijp hoe je achtergrond jou heeft beïnvloed. Denk en bid over je jeugd en andere ervaringen uit het verleden die mogelijk hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van je ongezonde opvattingen over romantiek en ongezond gedrag dat je relaties kan saboteren met anderen. Overweeg of je slechte communicatie patronen hebt aangeleerd om geheimen te bewaren, of je gevoelens nu werden bevestigd of ontkend toen je ze probeerde te uiten, en of je geleerd hebt hoe je andere mensen moet vertrouwen. Als je eenmaal begrijpt hoe je achtergrond je heeft gevormd, gebruik die kennis dan om na te denken voor je iets doet en meer te bereiken in de toekomst. Nooit de schuld van je huidige problemen op je verleden schuiven of denken dat er niets is wat je kunt doen om je situatie te veranderen. In plaats daarvan, als je eenmaal de bron  van je problemen ontdekt hebt, pak het direct aan, met hulp van jezelf en de engelen.

• Belijd zonden die je belemmeren van het geven en ontvangen van liefde volgens de weg van je oorspronkelijke intuitie
Beroof je geheimen van hun vernietigende kracht door ze in de openbaarheid te gooien. Belijd elk van je zonden als je religieus bent aan jouw God, of gewoon aan jezelf. Belijd je zonden aan anderen die je hebben gekwetst, en vragen nederig om hun vergeving. Word lid van een steungroep of bouw vriendschappen met een paar anderen die worstelen om te herstellen van dezelfde problemen, zodat je elkaar verantwoordelijk kunt houden en stimuleren.

Omarm vergeving. Vergeving zal helpen bij het oplossen van de problemen uit het verleden en duidelijk de weg naar een betere toekomst leiden. Accepteer de vergeving die jouw God je geeft, jijzelf je geeft en de engelen je bieden nadat je je zonden belijdt hebt. Vraag jezelf en de engelen je te machtigen om afstand te doen van mensen die je gekwetst hebben, van eventuele plannen om wraak te nemen te kwijten en het uitnodigen van jezelf om je hart te helen en hen te vergeven. Vertrouw erop dat je kunt leven met vertrouwen in jouw romantische relatie als je eenmaal weet dat je vergeving hebt gegeven en ontvangen.

Wees verantwoordelijk. Vraag jezelf en de engelen om destructieve manieren van omgang met mensen af te leren en hoe te relateren in nieuwe, gezonde manieren. Neem concrete maatregelen om onrecht goed te maken wanneer je kunt.

Wees geduldig met jezelf. Realiseer je dat je geen ‘short-cuts’ kunt nemen ten aanzien van je  herstel, het proces vergt veel tijd. Wees ervan bewust dat lust, boosheid, eenzaamheid, of vermoeidheid tot een terugval kan leiden in ongezond romantische gedrag. Verwacht niet te veel en te snel. In plaats daarvan, vraag jezelf elke dag wat je nu kunt doen om de persoon te worden  die je morgen wilt zijn.

Sta met beide benen op de grond. Geef de fantasie van onmiddellijke bevrediging op en omarm de moeizame maar dankbare taak van het bouwen van authentieke relaties. Stop met het proberen op te nemen wat je wilt in relaties en start met het maken van offers voor mensen die je lief hebt. In het proces, zul je meer voldoening vinden dan je ooit eerder hebt genoten.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.