Wat is vertrouwen?

Vertrouwen… Wat is dat eigenlijk? En wat betekend het om iemand onvoorwaardelijk te vertrouwen? Het is het ontwikkelen van een gevoel van bewustzijn van jezelf. Het betekend expansie verder dan het rijk van fysieke materie. Het is het uitbreiden van alles dat je ervaren hebt en wat je tot dit moment brengt.

Vertrouwen is een ander woord voor geloof hebben in datgene wat zichtbaar en onzichtbaar is. Het is een gevoel en de kennis dat alles ok is, wat zich ook maar gemanifesteerd heeft in de fysieke vorm in je, rond je en in jouw leven.

Maar hoe leer je onvoorwaardelijk te vertrouwen wanneer er zo veel condities zijn om rekening mee te houden, zo veel obstakels and limieten gesteld worden, door hen die denken dat ze macht hebben over anderen?

Ondanks hoe de buitenkant over kan komen -in acht nemend de woorden of energie die op je geprojecteerd wordt door anderen- het is aan jou om te onderscheiden wat waarheid is en wat niet. Het is ook aan jou om te kiezen de begeleiding en berichten vanuit de Geest en vanuit engelen te vertrouwen.

“In de waarheid zitten geen limieten, er is alleen maar datgene wat licht en liefde is.”

Daarmee bedoelend: wanneer je groeit en jezelf ontplooid op het pad voor jou, zullen er momenten zijn van onzekerheid wanneer je bewustzijn je dingen laat zien, voelen en ervaren, die ver weg liggen van alles dat je daar voor dacht te weten.

Vertrouwen is de sleutel tot jouw ontplooïng; uitbreiding in Geest, uitbreiding binnen het centrum van je hart, uitbreiding van je bewustzijn, uitbreiding in relaties, uitbreiding in het accepteren van je ware zelf, jouw innerlijke bron en essentie. Je zult je afvragen hoe dat mogelijk is, om onvoorwaardelijk te vertrouwen? Scherpzinnigheid is de sleutel naar de magische reis die voor je ligt. Vertrouwen is een gift die vrij verkrijgbaar is. Vertrouwen geef je namelijk eerst aan jezelf. Heb je vertrouwen in jouw intuïtie, de berichten die je toegestuurd worden? Vertrouw je je eigen beoordelingsvermogen? In wie plaats jij je diepste gevoelens van vertrouwen? Vertrouw jezelf. Net als de diverse lagen die moeder Aarde omsluiten, zijn er lagen van vertrouwen. Er zijn er velen die te vertrouwen zijn. Er zijn er velen die je geheimen kunt toevertrouwen. Er zijn er maar weinig die je vertrouwt met je leven. En waarschijnlijk nog minder die je jouw diepste gevoelens, wensen en angsten toevertrouwd.

Onvoorwaardelijk vertrouwen toepassen is een oefening in onderscheidingsvermogen, geloof hebben in het onzichtbare. Vertrouwen is weten wanneer en bij wie jezelf compleet te openen. Vertrouw je gevoel van kennis, vertrouw je gezichtsvermogen, vertrouw je eigen complete ‘zijn’. Is er twijfel? Wacht dan, want er is een goede reden voor. Jouw innerlijk, je ware zelf is het meest kostbare bezit, of gift. Gebruik die gift en vertrouw compleet, zonder gereserveerdheid en accepteer wat jouw waarheid is. De waarheid van anderen bedient jou niet onconditioneel, het accepteert je niet onvoorwaardelijk met een open hart, geest en ziel. Je kunt niet eerst anderen vertrouwen en dan pas jezelf. Je moet eerst jezelf onvoorwaardelijk vertrouwen, al het andere vloeit daarna vanzelf voor hen die vragen, of vergeven.

Als je echt, maar dan ook echt je pad wilt belopen wat je zegt, beloop het pad dan met integriteit en laat alles los wat niet overeenstemt met je hart centrum. Je zult vertrouwen hebben in alles wat je bent en alles wat je krijgt.

Net als met alles, vertrouwen vraagt oefening en geduld. Met oefening zal alles in perfecte harmonie met het andere samensmelten. Onvoorwaardelijk vertrouwen is een gift van jezelf, aan jezelf en uiteindelijk aan anderen!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.