Wat zijn engelen?

Engelen zijn machtige spirituele wezens die de Almachtige en de mensheid in een grote verscheidenheid van manieren dienen, bijvoorbeeld voor mensen die in hen geloven. Het engelse woord “engel” is afgeleid van het griekse woord “angelos,” wat betekent “boodschapper.” De gelovigen van de belangrijkste religies in de wereld, geloven dat engelen de boodschappers zijn van de Almachtige en de taken op aarde uitvoeren die de Almachtige ze aanwijst.

Een bezoek aan de Aarde
Wanneer ze verschijnen op aarde, kan dat in menselijke of hemelse vorm. Engelen kunnen in vermomming ons bezoeken, er net als een mens uitzien dus. Engelen kunnen ook tot ons komen zoals ze vaak worden afgebeeld in de kunst, als wezens met menselijke gezichten en krachtige vleugels, vaak met een helder licht van binnenuit schijnend.

Drukke Wezens
Ondanks hun grappige verschijningen in sommige cartoons en commercials, zitten engelen niet alleen op wolken een eeuwigheid op hun harp te spelen. Ook hebben ze niet veel tijd om hun aureolen te poetsen. Engelen hebben veel werk te doen!

God aanbidden
Godsdiensten zoals het jodendom, het christendom en de islam geven aan dat een belangrijk deel van het werk van de engelen het aanbidden van de Almachtige is, zoals door Hem te loven in de hemel. Sommige religies, zoals de islam, zeggen dat alle engelen God trouw dienen. Andere religies, zoals het christendom, geven aan dat sommige engelen trouw zijn aan God, terwijl anderen tegen Hem gerebelleerd hebben en daardoor nu bekend staan als demonen.

Het verkrijgen van kennis
Religies zoals het hindoeïsme, het boeddhisme en geloofssystemen zoals New Age, zeggen dat engelen wezens kunnen zijn die zich een weg op hebben gewerkt van een laag, naar een hoog spiritueel gebied door het uitvoeren van spirituele toetsen en zelfs nadat ze de engelachtige staat hebben bereikt, kunnen blijven groeien en wijzer kunnen worden.

Boodschappen leveren
Net als hun naam al aangeeft, kunnen engelen boodschappen van de Almachtige leveren aan de mens, zoals door te troosten, te bemoedigen, of mensen te waarschuwen op basis van wat het beste is voor de desbetreffende situatie waarvoor de Almachtige ze stuurt.

Het bewaken van Mensen
Engelen dienen soms hard te werken om de mensen die ze toegewezen krijgen uit de gevarenzone te houden. Verhalen van engelen die mensen uit hachelijke situaties redden zijn populair in onze cultuur. Sommige mensen gelovend in traditionele religies, zoals het katholicisme, geloven dat iedereen een goddelijke beschermengel krijgt toegewezen voor hun hele aardse leven.

Het opnemen en bewaren van onze daden
Sommige mensen geloven dat de engelen de daden van mensen waar ze voor kiezen opnemen en bewaren. Islam geeft aan dat God de engelen, genaamd Kiraman Katibin, speciaal heeft geschapen voor het opnemen van daden van mensen en dat God twee van die engelen aan ieder persoon toewijst, de een voor het opnemen van de goede daden en de ander voor het opnemen van de slechte daden. In het Sikhisme, engelen genaamd Chitar en Gupat nemen de beslissingen en daden op van alle mensen, met Chitar de daden die andere mensen ook kunnen zien en Gupat de opnamen van daden die verborgen zijn voor het oog van andere mensen, maar bij God wel bekend zijn.
Zie ook:

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.