Een gezond lichaam, door een gezonde geest

Onze fysieke kwalen en ziekten worden veroorzaakt door aandoeningen, overtuigingen, angsten, wrok, schuldgevoel, woede en alle andere negatieve emoties of omstandigheden in ons leven. Hoe we onze eigen ziekten creërenis afhankelijk van onze emoties met betrekking tot het verleden en onze hedendaagse levensomstandigheden.

Onze emotionele, psychologische en onbewuste overtuigingen en emoties manifesteren zich in onze fysieke lichamen, wat ziekte, disharmonie en aandoeningen tot stand brengt. Wanneer de kwaal of plaats van ziekte manifesteert in het lichaam is afhankelijk van veel verschillende factoren. Emotionele trauma’s en levensbedreigende aandoeningen kunnen de fysieke aandoening of ziekte veroorzaken en/of verergeren. Onopgeloste en onderdrukte gevoelens groeien en woekeren daardoor in ons fysieke lichaam.

De rechterkant van het lichaam verhoudt zich tot de mannelijke kant van onze natuur, het heden en het fysieke. De linkerkant van het lichaam verhoudt zich tot het vrouwelijke, emotionele, verleden en het spirituele.

Metafysisch gezien, groeit van binnen de emotie van wrok in ons lichaam. De emotie van woede explodeert altijd en bitterheid vreet dan aan ons. Kanker gezwellen, zijn vooral het gevolg van onopgeloste, goed weggestopte wrok gevoelens. Kanker gezwellen blijken over het algemeen vier tot zes jaar na het ontstaan ​​van een traumatische of levensveranderende gebeurtenis ten tonele te komen.

Onze eigen destructieve emoties veroorzaken en creëren ziekten in ons lichaam … maar net zoals we in staat zijn om ziekten te creëren, kunnen we onszelf net zo ‘makkelijk’ beter maken.

Een reden waarom we onze eigen ziekten, aandoeningen en disharmonie in ons leven brengen is, omdat we maar al te vaak de waarheid van de destructieve aard van onopgeloste negatieve emoties blijven ontkennen. We creëren onze eigen ziekten, om ​​specifiek tot een drastische, dramatische levensverandering of ontplooiing te komen en daardoor ons ware levensdoel te bereiken.

Borstkanker wordt vaak veroorzaakt door wrok met betrekking tot onze moeders en / of moeders kant van de familie, je eigen geboorte ervaring, de geboorte van een kind en / of verbroken connectie in de moeders kant van de familie. De borst is de eerste verbinding tussen moeder en kind, dus als er sprake is van wrok of negatieve emoties, zal de kanker vaak groeien in de (rechter) borst.

We creëren onze eigen ziekten en saboteren ons eigen welzijn met een ophoping van negatieve emoties. Onze groei kan worden geblokkeerd door onze negatieve emoties en deze blokkades moeten worden vrijgegeven, om ons welzijn te bereiken.

Onze overtuigingen zijn de fundamenten van onze waarnemingen, dus door het veranderen van het geloof veranderen we de perceptie en daarmee veranderen we onze werkelijkheid.

Een deel van het loslaten van oude emoties en negatieve overtuigingen heeft te maken met het verbinden met onze onbewuste, onderbewuste geest om het geloof en het patroon van ons gedrag te kunnen veranderen.

Wij zijn in staat om positief denken in te schakelen om negatieve omstandigheden van alle soorten om te zetten of te overwinnen. Een verschuiving of verandering in onze geest van denken creëert een verandering in de fysieke wereld. Als we de gedachte veranderen, veranderen  we tevens de realiteit van onze omstandigheden.

Het gebruik van visualisatie kan een krachtig productief hulpmiddel zijn. Visualiseren is veel krachtiger dan alleen maar positief denken en affirmatiesgebruiken. De dynamiek van het gebruik van beelden als een middel om de communicatie tussen onszelf en onze onbewuste overtuigingen te bewerkstelligen, is een zeer krachtig middel om een bericht naar het onderbewustzijn te sturen en herhalen.

Als we eenmaal begrijpen waarom en hoe we onze eigen ziekten creëren, kunnen we de behoefte daarvan te bestaan verwijderen en op zijn beurt in staat zijn de ‘wellness’ die we zoeken voor onszelf te creëren. Net zoals we onze eigen ziekten in ons leven kunnen roepen, kunnen we die procedure omkeren en innerlijke harmonie, gezondheid en welzijn in ons leven laten terugkeren door middel van een aantal positieve middelen.
Een gezonde geest huist niet alleen in een gezond lichaam, een gezonde geest is tevens de motor van een gezond lichaam!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.