De spirituele wet van Affirmaties (bevestigen)


‘Affirmaties’ zijn woorden, gedachten en zinnen die meermaals worden herhaald. Deze affirmaties zijn voer voor ons onderbewustzijn en gaan vervolgens deel uitmaken van het  ‘programmeren’ van ons ‘zijn’. Volgens de Spirituele wet van bevestiging, bevestigen de meesten van ons onbewust de hele tijd door het consequent herhalen van gedachten, totdat ze verankerd zijn in onze geest en worden ingebed in onze overtuigingen. We ‘bevestigen’ opnieuw en opnieuw totdat ze werkelijkheid worden.
De Spirituele wet van Affirmaties vertelt ons dat affirmaties zowel positief als negatief kunnen zijn. Onze onderbewuste geest maakt geen onderscheid, eerder, het gebruikt alle informatie die wordt doorgegeven. Onze affirmatiesvoeden het onderbewustzijn en hebben een diepgaand effect op onze gevoelens en emoties, onze daden, onze dagelijkse keuzes en activiteiten en uiteindelijk ons hele leven.

Hoe meer nadruk en energie we onze affirmaties geven, hoe meer ze worden ingebed in onze gedachten en geloofssysteem.

Als we consequent zeggen en denken “Ik ben een mislukking”, zullen we geleidelijk aan tot de overtuiging komen dat we inderdaad mislukkelingen zijn en falen zal een van de belangrijkste thema’s in ons leven worden.

Als we voortdurend herhalen dat we altijd een ellendige vakantie hebben, dan brengen wij deze werkelijkheid teweeg op drie manieren. We herinner ons alleen de slechte tijden, we handelen op een manier die ellende veroorzaakt; het Universum brengt ons wat we geloven.

De Spirituele wet van Affirmatie vertelt ons dat we overbrengen wat we bevestigen. Dit is in lijn met de Spirituele wet van manifestatie. Het Universum herschikt zich aan ons om te brengen wat we geloven. Daarom moeten we ervoor zorgen dat onze affirmaties alleen positieve woorden bevatten en zowel ons spraak- als het geschreven woord, moet worden uitgevoerd met een positieve intentie.

Volgens de Spirituele wet van bevestiging, moeten we onze affirmaties uitspreken (en / of schrijven) in de tegenwoordige tijd – in het ‘nu’. Bijvoorbeeld, als we beweren dat we morgen gezond gaan zijn, komt morgen nooit. Het is veel positiever en effectiever “Ik ben nu gezond” te bevestigen. Visualisatie is ook een effectieve begeleiding om de bevestiging over te brengen. Dit helpt het geloof te verankeren.

Affirmaties  dienen kort en eenvoudig te worden gehouden. Ritmische affirmaties glijden gemakkelijk in het onderbewustzijn.

Positieve affirmaties helpen ons te focussen op en het te versterken van positieve aspecten en ze helpen ons een negatieve mind set te veranderen en/of te ontsnappen. Positieve woorden helen onze harten en geesten en brengen een positieve realiteit in ons leven. Wat wij geloven en verwachten, dat is wat we ervaren.


Net als affirmatie, is visualisatie gebaseerd op de Spirituele wet van oorzaak en gevolg (de Spirituele wet van karma), waarin staat dat wat we geloven en zien uiteindelijk werkelijkheid zal geworden. Geloof en vertrouwen wordt een mal voor onze uiterlijke werkelijkheid. Echter, als onze verlangens, doelen en dromen voortdurend fladderen van het ene beeld (of geloof) naar de andere en ons geloof wankelt, zal onze uiterlijke realiteit onze verwarring en angst weerspiegelen.

Als onze geest onze visualisaties accepteert als mogelijkheden, kunnen ze direct een feit worden. Echter, als we een bang gevoel hebben of denken dat we het niet verdienen, dan proberen we om onze dromen en verlangens in onze realiteit te ‘dwingen’. Onze visualisaties worden dan gespannen en gevuld met druk en dit opbouwen van spanning kan ons doel om tot bloei te komen blokkeren.

Als we visualiseren en een compleet geloof en vertrouwen in onze doelen hebben, zijn ze in staat om werkelijkheid te worden. Onze beperkte overtuigingen en negatieve visie’s van “Ik ben niet goed genoeg om dit te bereiken”, en / of “Ik kan onmogelijk dat bereiken”, zet spanning op onze visualisatie en op zijn beurt houdt dit ons tegen onze innerlijke visioenen te manifesteren.

Valse overtuigingen, gevoelens en gedachten van “ik mis … geld, tijd, intelligentie, opleiding, een netwerk (of wat dan ook)” houdt ons van zelfs maar het proberen om onze doelen en het levensdoel te bereiken. Dit stopt alle positieve visualisaties om tot bloei te kunnen komen in onze realiteit.

Op een metafysisch niveau zijn we in staat om te creëren wat we willen. Waar we ons op concentreren en focussen zal manifesteren in het fysieke vlak. Dit is in lijn met de Spirituele wet van karma (de Spirituele wet van oorzaak en gevolg).
Manifestatie vereist een onwrikbaar geloof. Als mens zijn we meer geneigd in werkelijkheid onze angsten te geloven en vertrouwen, in plaats van te geloven en er op vertrouwen dat onze dromen, verlangens en aspiraties tot wasdom zullen komen.
Als we vasthouden aan ons geloof en vertrouwen, kan alles uiteindelijk een fysieke realiteit worden in ons leven. Echter, als ons geloof en vertrouwen schommelt, zal onze werkelijkheid dit weerspiegelen.

Alles in de fysieke, materiële wereld is een weerspiegeling van onze overtuigingen. Daarom zijn wij in staat om moeiteloos onze wensen en behoeften te manifesteren door middel van het geloof, visualisatie en positieve affirmaties.
Een van de belangrijkste sleutels voor het realiseren van zelf-liefde en het elimineren van onzekerheden is met behulp van positieve affirmaties.

Het adopteren van een positief perspectief en een positieve mind-set verandert negatieve gedachten vormen naar positieve. Positieve affirmaties zijn een manier om een ​​positieve houding en gemoedstoestand te bereiken.

Mondelinge verklaringen zijn een andere manier om een ​​positieve mind-set te bereiken. Onze stemmen en de woorden die we zeggen en gebruiken sturen een energie en vibratie naar het Universum, daarom zorgt het uitspreken van positieve woorden en het maken van positieve verklaringen voor positieve energie. Verklaren en bevestigen op een positieve manier helpt ook te breken met negatieve gedachtevormen en patronen.
De Spirituele wet van Affirmatie vraagt ​​ons om onze positieve affirmaties te verklaren met geloof, vertrouwen en vastberadenheid en wij moeten onze intenties aangeven met helderheid en betekenis, en ze vooral, geloven…   

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.