Je levensdoel

In de drukke wereld waarin we vandaag de dag leven kun je makkelijkworden afgeleid door de dagelijkse sleur en verantwoordelijkheden.Het wordt daardoor makkelijker om een levente leiden dat helemaal niet afgestemd is op uw levensdoel‘ of ‘ziel missie’.

Zielzoektocht.nl bestrijkt al een groot deel met betrekking tot het onderwerp “Soul”, ter kennismaking zou ik vandaag graag willen dat je kijkt naarje “Life Purpose” (of levensdoel).

Je levensdoel werkt in sync met je persoonlijke normen en waarden.Deze combinatie geeft je een onwrikbaar geloof  waar je voor staat. Dit zorgt ervoor dat je je leven kunt leiden volgens jouw ontwerp, in plaats van iemand anders zijn richting te volgen.
Wanneer  je leeft volgens jouw waarheden en zielsmissie doe je wat het meest belangrijk voor je is en komt het volledig tot uitdrukking gedurende je leven.
Zin, of bewustzijn, is de bewustekeuze van wat, waar en hoe je een positieve bijdrage levert aanonze wereld. Het is het thema, de kwaliteit of passie die we kiezen waar we ons leven om centreren.” Richard Leider auteur van ‘The Power of Purpose’.

Ieder van ons heeft zijn eigen unieke ziel missie en levensdoel. Niemand is in staat om jouw levensdoelte definiëren – alleen jij kunt het doen. Hoe? Heel simpel:


Neem elke ochtend de tijd voor jezelf(15 minuten kan al genoeg zijn). Neem plaats in een kamer, tuin of ruimte,vrij van afleiding. Pak een pen en papier bij de hand. Beschouw dit als de persoonlijke tijd voor jezelf en neem de gelegenheid om gewoon in het moment met jezelf een te zijn.
Laat eerst je geest stil en vrij van gedachten worden. Focus op jezelf, je ademhaling, je hartslag. Ervaar een ‘comfort’ gevoel van binnen. In het begin kan het moeilijk zijn de stilte te vinden en voelt het niet natuurlijk. Uw drukke geest kan blijven proberen na te denkenover uw ‘to-do’ lijst  voor de komende dag. Wanneer dit gebeurt, stop en wuif deze gedachten weg.

Re-focus je concentratie op je ademhaling. Als dit niet werkt, kies een object inde ruimte, uit het raam of in de tuin en concentreer je op het objectvoor een moment. Het beoefenen vandeze ‘truc’ maakt het makkelijker om je geest leeg te maken. Het hebben van een heldere en rustige geest stelt ons in staat om beter onze innerlijke stem, onze intuïtie te kunnen horen.

 
Zodra een heldere geest en rustig karakter is bereikt, neem een ​​pen en papier en schrijf alle gedachten op die beginnen te stromen. Maak je geen zorgen over het maken van zinnen. Willekeurigewoorden zijn prima. Twijfel niet gewoon schrijven! Succes!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.