De verschillen tussen psychologie, psychiatrie en psychotherapie pt1

In de laatste 5 jaar lijkt het alsof er meer en meer Nederlanders een mentale, psychische crisis of staat van wanorde doorgaan. Hoewel dit op zich alarmerend zou zijn, dienen we aan te stippen waar die problemen nu van komen. Als we daar dieper op in gaan zien we dat het helemaal niet zo slecht met de Nederlanders gesteld is. 

Deze situatie ontstaat door het tijdperk van de Waterman, wat weer raakvlakken heeft met het huidige economische klimaat in de wereld. Na research gedaan te hebben over dit onderwerp, blijkt dat Nederland niet het enige land is wat grote veranderingen voor zich ziet en deze situatie de kop op duikt. Het begon allemaal rond 26 december 2004, de energie die toen vrij kwam en door ‘lightworkers’ waargenomen werd, gaf aan dat het pad naar verlichting gestart is. Alle ‘lightworkers’ wisten direct wat verwacht kon worden, een zeer grote hoeveelheid aan informatie van onze gidsen en meesters.

Psychologen en psychiaters, wie zijn deze mensen eigenlijk?

Waarom kozen zij dit specifieke carriére pad? Vanwege de ‘machtige’ positie die bij deze job hoort?

Als we kijken naar de persoonlijkheid van deze beroepsgroep zijn dit vaak mensen die een probleem hebben met zichzelf en het wegstoppen voor de wereld. Dus door het beroep van psychiater aan te nemen probeert men de wereld voor de gek te houden, zogenaamd de perfecte mens te spelen, of het beeld van de perfecte mens voor te houden. Hoe kun je eigenlijk iemand helpen als je zelf hulp nodig hebt? Is dit niet erg ironisch?

Er zijn veelzeggende verschillen tussen psychologen, psychiaters en psychotherapeuten en ze beweren ieder verschillende problemen op te kunnen lossen, hoewel er wel een aanzienlijke overlap is in ieders werk.

Wat is psychologie?

Psychologie is de studie van de mens, hoe ze denken, hoe ze reageren en hoe ze op elkaar inwerken. Psychologie betreft alle aspecten van gedrag en gedachten en bijbehorende gevoelens en motivaties die ten grondslag liggen aan het gedrag.

Psychologie is een discipline dat zich als eerste bezig houd met het normale functioneren van de geest en onderzoekt gebieden als leren, herinneren en de normale psychologische ontwikkeling van kinderen.
Psychologie is één van de snelst groeiende universitaire onderwerpen en wordt in toenemende mate beschikbaar gesteld als studie in scholen en hogescholen.

Psychologen gaan om met de manier hoe de geest werkt en kunnen zich specialiseren in een aantal gebieden bijvoorbeeld mentale gezondheid, educatieve- en arbeidspsychologie.

Psychologen zijn vaak niet medisch gekwalificeerd en maar een klein van de mensen met een graad in psychologie zal aan de slag gaan met patienten.

Okay, als we dat weten, waarom dan een studie in psychologie doen? Wat voor nut heeft het? Even  concreet, ondanks dat de mens een ‘kudde dier’ is, is geen mens hetzelfde, zelfs tweelingen niet. Iedereen is op deze aarde gekomen met een andere ‘blueprint’. Het maakt niet uit hoe een studie op een groep personen uitgevoerd wordt, het kan nooit 100% kloppen. De ogen zijn de doorgang naar de ziel en zonder  onvoorwaardelijke liefde kom je niet door de barrière heen. Nogmaals, wat voor zin heeft het dan om psycholoog te worden?

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.