De verschillen tussen psychologie, psychiatrie en psychotherapie pt2

Wat is psychiatrie?

Psychiatrie is de studie van psychische stoornissen en hun diagnose, behandeling en preventie. Psychiaters zijn artsen die zich hebben gekwalificeerd in de psychiatrie. Ze combineren vaak een brede algemene caseload naast een gebied van bijzondere expertise en onderzoek.

Psychische stoornissen, wow, het is normaal dat we niet allemaal hetzelfde zijn, ieder persoon heeft een andere ‘blueprint’ voor het doel wat men in dit leven komt doen. Moordenaars, verkrachters en dieven komen voor hun missie, net als mensen met een vredelievender doel dan zij hiervoor genoemd. Hier zien we ook het doel om de mensheid te controleren naar voren komen. Bekijk de 3 woorden uit de eerste zin maar eens; diagnose, behandelig en preventie. Dat betekend platgezegd de populatie proberen te controleren. Begrijp me goed, ik zeg niet dat moordenaars, verkrachters en dieven niet behandeld moeten worden, integendeel, maar kan er niet gekeken worden naar een alternatieve, natuurlijke methode? We komen allemaal van andere melkwegen en dit leven op aarde is een experiment voor ons en de goden. Dit is waarom Adam en Eva de loop van de mensheid hebben veranderd.

Wat is psychotherapie?

Psychotherapie wordt uitgevoerd met individuen, groepen, paren en gezinnen. Psychotherapeuten helpen mensen om stress, emotionele en relationele problemen of lastige gewoonten te overwinnen.

Er zijn veel verschillende benaderingen in de psychotherapie, ook wel de ‘pratende’ therapieën, waaronder:

– cognitieve gedragstherapieën
– psychoanalytische therapieën
– psychodynamische therapieën
– systemische en familie psychotherapie
– kunst en spelen therapieën
– humanistische en integratieve psychotherapieën
– hypno-psychotherapie
– ervaringsgerichte constructieve therapieën

Een psychotherapeut kan een psychiater, psycholoog of andere geestelijke gezondheids professional zijn, die verdere training heeft gehad in psychotherapie. In toenemende mate zijn er een aantal psychotherapeuten die niet beschikken over achtergronden in de bovenstaande velden, maar die een opleiding hebben ondergaan in (één van) deze gebieden.

Maar, als je in training bent, hoe kun je dan eigenlijk echt mensen helpen? Hulp moet uitgevoerd worden door een diep gevoel van kennis, hoe om te gaan met mensen met het probleem dat het ​​gevolg is van bijvoorbeeld een traumatische gebeurtenis. Maar hoe ga je om met iets wat uit de ervaringen tijdens het leven ontstaat, en veel mensen ervaren, maar niet in de lesboeken terug te vinden is? Ga je vragen om een excuus, raadpleeg je dan een andere adviseur of ga je de informatie opzoeken uit een boek, wat er dus niet is? Wow, is dat waar het in feite om draait? Nee, dan heb je de verkeerde carriere gekozen…

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.