De verschillen tussen psychologie, psychiatrie en psychotherapie pt3

Consultant psychiaters in de psychotherapie zijn artsen die zich hebben gekwalificeerd in psychiatrie en dan met een drie-of vierjarige opleiding tot specialist in de psychotherapie zijn begonnen. Hun rol in de psychotherapeutische behandeling van patiënten met psychiatrische aandoeningen.
Echte artsen, die verder gaan tijdens onderzoeken doen, geven me de hoop dat we niet allemaal gewoon voor het geld werken, maar de behoefte om mensen te helpen. Ik ben er trots op dat ik mijn leven met 2 van dit soort personen uit mijn familie heb kunnen delen. Die gekozen hebben om miljoenen aan de kant te schuiven en daarvoor in de plaats de mensheid willen helpen. Die de lucratieve vooruitzichten van de loopbaan aan de kant schoven door te kiezen voor alternatieve methoden, waarbij de tijd om ervoor te zorgen dat elke persoon de juiste en eerlijke hulp die ze nodig hebben centraal staat. Ze hebben ervoor gekozen om mensen die voorgeschreven geneesmiddelen gebruiken, die een controle effect over een grote populatie van de wereld hebben, te waarschuwen voor de effecten en alternatieve genezing aan te bieden die op een gezondere manier de ziekte of aandoening kan verminderen of wegnemen. Het kiezen van een carrière als dit betekent, dat uw persoonlijke belangstelling moet komen uit het hart en niet vanuit het ego.
In sommige culturen worden ze gezien als een andere zieke die een zieke helpt en dus totaal niet serieus genomen. Als we kijken naar de Aziatische landen, in vergelijking met de westerse cultuur en de van oudser grote economische landen, zien we dat daar wel alternatieve geneeswijzen onderdeel zijn van de cultuur. 
Denk eens na over het volgende. Waarom wil je eigenlijk ik het brein van een moordenaar kruipen om te weten wat hem dwingt om te moorden. Alleen de gedachte om iemand van zijn leven te beroven is al fout en absoluut niet ‘kosher’. Waarom deze mensen een ‘voetstuk’ geven door ze te onderzoeken? Dit is helaas waar ze in dit leven voor zijn gekomen. We moeten ze gewoon onvoorwaardelijke liefde geven als ieder ander mens en proberen ze uit situaties te houden wat hen de neiging geeft andere mensen pijn te doen.
Hoe kunnen we andere mensen beoordelen als je op een bepaalde wijze getraind wordt om mensen te bestuderen? Dat betekend in essentie dat je niet weet hoe de mens is dus hoe kun je hem of haar dan helpen? Door een rapport te schrijven denk je een goede beoordeling te kunnen maken? Of om iemand een paar vragen te stellen..? Nee, als je zelf niet de meest normale intuitieve kennis bezit dan heb je geen idee, je veronderstellingen zijn dan niet correct. Dit kan serieus het leven van andere mensen ruïneren.
Onderzoek heeft aangetoond dat mesen die geboren zijn tussen 1986 en 1995 allemaal de DNA structuur van 12 strengen bezitten wat betekend dat ze hoog intellectueel zijn. Hun blauwdruk werd meer bekend vanaf het moment dat ze ± 10 jaar oud werden. Wat we nu zien gebeuren is dat hun ouders deze kinderen in andere richtingen leiden dan waar ze eigenlijk zelf naar toe willen. Zij moeten hun eigen keuzes kunnen maken.
Een tijdje geleden ben ik verwezen naar een instantie omdat het bedrijf wat claimt de kennis te hebben om mensen te helpen het zelf niet kan. Vreemd genoeg bracht de afspraak me op een pad van een ‘New Age’ kind waar ik hierboven aan refereer. Ik heb dus het geluk gehad zo’n New Age kind te mogen ontmoeten aan het begin van dit jaar. Ik was zo dankbaar dat hij zijn weg heeft gevonden. Ik kon de helderheid en de puurheid van zijn ziel echt voelen, de energie en aura was zo perfect op elkaar ingesteld. Een persoon die ook begreep en aanvoelde waar ik mee zat en uitlegde.
Tijdens de 2e ontmoeting hadden we een gesprek waar ook een collega bij zat. Die collega was zeg maar, compleet in het huidige systeem vastgeroest. Na de conversatie bedacht ik me hoe het kan dat zo’n iemand (de collega) in zo’n organisatie werkt en bijvoorbeeld geen moment oogcontact zocht tijdens het gesprek. Compleet werkend en beredenerend vanuit theoretische kennis uit studieboeken. Ik vond het erg raar, dit was de 2e keer en ik kreeg echt de neiging om de helpende hand uit te steken en hun zienswijze te verbreden. Op dat moment werd het me duidelijk dat ik meer uit moet reiken naar mensen om te helpen. Ik voelde de pijn van deze 2 mensen, hoe ver ze gekomen waren om de pijn van binnen weg te zetten en te doen alsof alles goed was. De ‘New Age’ jongen was echter alleen bezorgd hoe de mensen hem zouden zien, hij was voor zichzelf zo zeker dat hij op het juiste pad was. En dat is ‘ie…
In het tijdperk van de Vissen hebben we onze carriere’s uitgekozen op basis van geld, een gemis aan integriteit, zonder doel en via netwerken. Daarom brengt het tijdperk van de Waterman verandering. Ik vraag me sterk af hoeveel mensen in dit land een verkeerde diagnose hebben gekregen omtrent hun psychische toestand…

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.