Wat zijn ziel overeenkomsten?

Ziel Overeenkomsten zijn pre-incarnatie contracten tussen twee of meer personen. De theorie achter een ziel overeenkomst betreft levens scenario’s overeenkomen voor de geboorte. Zielen kiezen relaties en familiebanden op basis van de lessen die ze willen leren in de menselijke vorm. Er is een vermoeden onder sommige spirituele groepen die denken dat het groeien van een ziel sneller kan gaan door menselijke incarnaties dan in spirituele vorm. Het maken van afspraken tussen zielen voor de geboorte, geeft ze een ‘game plan’ wat ze kunnen gebruiken om hun doelstellingen qua spirituele groei te bevorderen. Dit voor de keuze van toekomstige incarnaties.

Kan er over ziel overeenkomsten worden onderhandeld?

Zielsafspraken zijn niet gemaakt met veel restricties, ze zijn gebaseerd op het feit van “vrije keuze” met betrekking tot de keuze welk mensenleven het wil ‘leven’. Contractueel gezien, zou je kunnen zeggen dat de ziel overeenkomsten een ingebouwde “ontsnappings-clausule” hebben. Onze beste plannen en doelen komen niet altijd op de beste manier naar voren in het leven, en ook niet via grotere spirituele doeleneinden. Het geestelijk wezen heeft niet altijd de “laten we even realistisch zijn” mentaliteit waarmee geïncarneerde mensen dagelijks mee worden geconfronteerd. Over ziel overeenkomsten wordt vaak opnieuw en achter de schermen onderhandeld gedurende een mensenleven, als het vind dat de oorspronkelijke ideologische scenario’s niet gehaald worden.

Karma versus ziel overeenkomsten

In tegenstelling tot de meer starre karmische verbindingen, kiezen mensen met zielsafspraken om samen te leven voor verschillende redenen. Stel je een gesprek tussen ziel vrienden voor: “Wow, het zou wel heel cool zijn als we de volgende keer kunnen regelen dat we broers en zussen, partners, geliefden, of wat dan ook zijn …”

Moeilijke liefdes ziel overeenkomsten

Ziel afspraken worden soms ook gemaakt op basis van “moeilijke liefde.” Zo kan bijvoorbeeld een ziel willen leren over afwijzing, verlating, of een andere moeilijke emotie in de ‘klas’ van het menselijk leven… Een andere ziel kan zich de rol van ‘nemesis’ aannemen. Kijk maar eens in de ogen van je grootste vijand, je zult er verstelt van staan een vriendelijk en liefdevolle terugkijkende ziel in te zien. Iets om over na te denken, hè?

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.