Wat is Spiritualiteit?

Wat is spiritualiteit?

Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest betreffen.  Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.
Laten we het eens bekijken van uit onszelf, wat doet spiritualiteit voor ons? Begin van uit je eigen ik om er achter te komen. Maar wat maakt je ‘ik’?  Spiritualiteit is een van de componenten wat een mens compleet maakt.  Het is een van de 3 componenten die de numerieke handtekening van wat we in het algemeen ‘de almachtige’, of de infinitief oneindige, of de oneindige wijsheid noemen.  De nummers 3, 7 en 9 spelen een ontzettend grote rol in ons leven. Je hebt er misschien nog nooit op gelet maar lees maar eens verder. Vandaag behandel ik alleen het getal 3, met de zoektocht naar je ‘ik’ in het achterhoofd houdend.
3 is het getal van persoonlijke volledigheid.  Het is het nummer van oneindige wijsheid, het staat voor de drie-eenheid, door velen ook genoemd de Almachtige. Deze wordt gevormd door 1+1+1, maar als het getal 1 wordt vermenigvuldigd, is het resultaat nog steeds 1.  Dus de Almachtige is drie in een en een op de drie.  In de meetkunde maken twee lijnen geen kubus of afrondend geheel.  Vandaar dat 2 een onvolledig nummer is terwijl het getal 3 een volledige nummer is.  Een compleet mens wordt gevormd door zijn geest, ziel en lichaam.  3 is ook het getal van de opstanding. Bijvoorbeeld:  Jezus is verrezen op de derde dag.  Of, bij de schepping van de aarde kwam het water op de derde dag.  Er zijn dus sinds mensenheugenis veel verwijzingen naar het getal 3.
Vertaald naar je ‘ik’ is het dus je Geest, Ziel en Lichaam (GZL)
Er bestaan feitelijk drie fasen in het leven; “Geboorte / Leven / Dood”. De driehoek is de meest krachtige vorm omdat het druk, lees krachten, kan ondersteunen.  Overheden zijn ingesteld na het beeld geschept volgens de Bijbel (de Almachtige is een absolute heerser, de engelen zijn de uitvoerende macht en de mensen zijn de onderdanen). Die van ons bestaat ook uit drie verschillende vormen; Monarchie, Gerechtelijk, -en Bestuurlijke macht.
Misschien denk je wat heeft dit allemaal met spiritualiteit te maken? Je hebt hier wellicht geen zin in, maar ik moet soms wel feiten geven om iets duidelijk te kunnen maken. Geef het gewoon even tijd. Laat het even inzinken. Wat ik graag zou zien is dat alle mensen beginnen om uit te gaan van haar innerlijk, om zo een frisse nieuwe kijk te krijgen op de dingen des levens en niet de media of een andere informatie verstrekker je een illusie laten voor houden.  
Ik ben niet christelijk en ga niet naar de kerk.  Het volgende is gezegd is door een heel bijzonder iemand: “Geloof is het slechtste wat de mens heeft uitgevonden.” Ik ben het daar 100% mee eens.  Het is een manier om de mensheid te controleren. Bijvoorbeeld: heb je ooit nagedacht waarom landen die zwaar christelijk zijn, altijd in oorlog zijn en landen die dat niet zijn juist een uitstekende economie hebben?  Begin jezelf vragen te stellen, het antwoord komt via je innerlijk vanzelf naar boven.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.