Je hebt het goed gedaan..! Pt2

Het is essentieel om te weten wat je boosheid nu eigenlijk veroorzaakt en wat er nodig is om het te kunnen ontmantelen. Je zult er achter komen dat het tijd wordt nieuwe manieren te vinden om je uitbarstingen tegen te gaan of te kunnen controleren.
 
Als je leert hoe je je driften onschadelijk kunt maken, zul je in staat zijn meer over jezelf te leren en ook het ritme van het leven beter te leren begrijpen. Als je namelijk meer afgestemd bent op jouw ‘globale achtertuin’, zul je nog beter begrijpen wat er om je heen gebeurt waardoor je in een vreedzame gemoedstoestand zult terecht komen. Als je eindelijk deze gemoedstoestand bereikt en weet te handhaven, zul je dingen om je heen kunnen zien op een meer heldere manier dan voorheen en zal je  vermogen om rationele beslissingen te maken beter worden, makkelijker gaan omdat je het ook makkelijker herkent. We dagen ieder van jullie uit om dit te begrijpen: als je geduldig bent, kunnen de inspanningen die je op het hoogtepunt van succes gebracht hebben, nooit verminderen binnen de deugd van het geduld. Maar begrijp goed lieve lezers, geduld bereiken vergt een hoop werk en toewijding.
 
Bovendien zul je realizeren dat je niet de enige bent die goals die je jezelf oplegt probeert te bereiken. Er zijn veel lieve zielen die de aarde met je delen en die ook in dit specifieke veld hun weg nog moeten vinden. Neem de tijd om uit te vinden op welke mensen je echt kunt bouwen en hoeveel mensen op jou bouwen. Als je dit goed door hebt, zul je zien dat je acties echt belangrijk zijn en effect kunnen hebben. Het klopt dat niet iedereen zich op dezelfde plek in deze reis bevind als jij. Ieder van jullie beloopt het pad in een andere snelheid, en via verschillende paden en richtingen. Hoe je jezelf uit naar anderen is belangrijk. Iedere actie, ieder woord wat je gebruikt, hoe je je voelt, of wat je denkt draagt energie.
 
Jullie energie lieve lezers, afhankelijk van hoe je je voelt, draagt een onuitgesproken boodschap van bijvoorbeeld frustratie of vreugde. Jij alleen bent verantwoordelijk voor hoe je reageert en beantwoord. Zelfs als je geirriteerd bent heb je keuzes. Gedurende zulke omstandigheden is het een mooi moment om te oefenen geduldig te zijn, met in het achterhoofd houdend, dat terugval een onderdeel van de reis is. Je zet door, herpakt jezelf en laat jezelf leren van iedere situatie. Binnen teleurstellingen zijn er veel waardevolle lessen te leren, niet allemaal negatief, maar juist positief. Iemand die normaliter ongeduldig is zal de neiging hebben anderman’s inspanningen aan te stippen. Het maakt niet uit voor de ongeduldige, hoe hard de ander zich ingespannen heeft, zijn of haar gedachten staan ingesteld op ontmoediging en ongeloof.
 
Deze lieve zielen twijfelen meer aan zichzelf dan ze zullen erkennen en toegeven en het frustreert hen, misschien beangstigt het ze zelfs wel, als iets nieuws en slims hun pad kruist. In plaats van het nieuwe openlijk te omarmen, zullen zij die ongeduldig zijn merken dat hun geest hun valse perceptie en twijfel versterkt. De lieve maar ongeduldige zielen kunnen zich ook meer gestresst voelen dan anderen.
 
Ongeduld en stress zijn metgezellen. Als je kunt leren je te distantiëren van ongeduld, zul je merken dat je stress niveau ook daalt. Begrijp je het?

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.