Wat doen beschermengelen?

In de geschiedenis van de mensheid heeft de mens een aantal fascinerende ideeën gepresenteerd over wat beschermengelen zijn en wat voor verschillende soorten werk ze doen.

Levenslange Beschermers
Veel verschillende religieuze tradities geven aan dat beschermengelen over ons waken gedurende ons hele leven op Aarde. Volgens oude Griekse filosofie wordt beweerd dat beschermende geesten werden toegewezen aan elke persoon voor het leven, zo ook volgens het zoroastrisme. Het geloof in beschermengelen die God stuurt met levenslange verzorging van de mens is ook een essentieel onderdeel van het jodendom, het christendom en de islam.

Het beschermen van mensen
Vaak wordt het werk van beschermengelen beschreven als werken om mensen te beschermen tegen gevaar. De oude Mesopotamiërs dachten dat beschermende geestelijke wezens, genaamd de Shedu en de Lamassu, hen hielpen te beschermen tegen het kwaad. Jezus vermelde ook dat kinderen beschermengelen hebben om ze te beschermen. Mysticus en schrijver Amos Komensky, die leefde in de 17e eeuw, schreef dat God beschermengelen aan kinderen toekent om te helpen ze te beschermen “tegen alle gevaren, kuilen, hinderlagen, valstrikken en verleidingen.” Ook volwassenen krijgen het voordeel van bescherming door engelen, 1 Henoch 100:5 verklaart dat God “een bewaking van heilige engelen over al de rechtvaardige mensen zal stellen.” De koran zegt in Al Ra’d 13:11: “Voor elke [persoon], zijn er engelen geplaatst, voor hem en achter hem, die bewaakt wordt door Allah’s bevel. “

Bidden voor je
Je beschermengel kan voortdurend bidden voor je, God vragen om je te helpen, zelfs als je je er niet van bewust bent dat een engel in gebed is voor jouw rekening. Het Catechisme van de  katholieke Kerk zegt van beschermengelen: “Van geboorte tot de dood, het menselijk leven is omringd door hun waakzame zorg en voorspraak.” Boeddhisten geloven dat engelachtige wezens genaamd bodhisattva’s, die waken over mensen, luisteren naar de gebeden van mensen en ook meedoen met die positieve gedachten.

Leiden de weg
Beschermengelen kunnen ook je weg door het leven begeleiden. In Exodus 32:34 van de Thora, zegt God tegen Mozes als Mozes zich voorbereidt om het Hebreeuwse volk naar een nieuwe plaats te leiden: “Mijn engel zal voor u uit gaan. God zal zijn engelen aansturen om u te behoeden op al uw wegen… “


Opname van daden
Ieder mens heeft twee beschermengelen voor zijn of haar aardse leven en die engelen nemen zowel de goede als de slechte daden op die de persoon uitvoert.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.