Wat zijn Aartsengelen?

Aartsengelen zijn krachtige spirituele wezens die vaak de aandacht en het ontzag van mensen ontvangen. Maar wat zijn deze hemelse wezens nou eigenlijk?

Aartsengelen zijn engelen uit de hoogste rang in de hemel. God geeft hen de belangrijkste verantwoordelijkheden en ze doen hun werk zowel in de hemelse dimensie als in het aardse. Het woord “aartsengel” komt van de Griekse woorden “Arche” (heerser) en “Angelos” (messenger), wat de dubbele plichten van de aartsengelen aangeeft. Aartsengelen heersen over de dagelijkse universele operaties en missies van God, terwijl ook het leveren van boodschappen aan de mens tot de taken behoort.

Aartsengelen in de wereldgodsdiensten
Zoroastrisme, het jodendom, het christendom en de islam geven allen wat informatie over de aartsengelen in hun verschillende religieuze teksten en tradities. Echter, terwijl de verschillende religies allemaal aangeven dat aartsengelen ongelooflijk krachtig zijn, kunnen ze het niet eens worden over de details betreffende deze engelen.

Sommige religieuze teksten geven maar een paar aartsengelen een naam, anderen noemen er meer. De meeste religieuze teksten verwijzen meestal naar aartsengelen als een mannelijk figuur, dat kan echter gewoon een standaard manier van verwijzen zijn. Veel mensen geloven dat engelen niet een specifiek geslacht hebben en kunnen lijken op de mens, in welke vorm dan ook, afhankelijk van wat het beste het doel bereikt en de missie volbrengt. Sommige geschriften impliceren dat er ontelbaar veel engelen voor de mensen zijn. Alleen God weet hoeveel aartsengelen hij heeft gemaakt om de engelen te leiden.

In de spirituele wereld
In de hemel, hebben de aartsengelen de eer te kunnen genieten van de tijd in Gods aanwezigheid. Veel mensen geloven dat aartsengelen hun tijd doorbrengen in de hemel om God te prijzen en tevens te controleren welke nieuwe opdrachten ze krijgen voor hun werk op aarde. Aartsengelen brengen ook elders in de spirituele wereld tijd door om te vechten tegen het kwaad, zeggen vele gelovigen. Een aartsengel in het bijzonder, Michael, lijkt de hoofd aartsengel te zijn die vaak het voortouw neemt om te vechten tegen het kwaad, volgens beweringen in de Torah, Bijbel en Koran.

Op Aarde
Gelovigen zeggen dat God beschermengelen heeft toegewezen aan elk individueel persoon, om ze te beschermen op Aarde, maar hij stuurt ook vaak aartsengelen om aardse taken van een grotere schaal te realiseren. Zo staat de aartsengel Gabriël bekend om het leveren van belangrijke berichten naar mensen door de geschiedenis heen. Christenen geloven dat God Gabriël naar de Maagd Maria stuurde om haar op de hoogte te brengen dat zij de moeder van Jezus Christus op aarde zou worden, terwijl moslims geloven dat Gabriel de hele koran aan de profeet Mohammed communiceerde.

Hun namen vertegenwoordigen hun bijdragen
Mensen hebben namen gegeven aan de aartsengelen die met hen door de geschiedenis heen hebben gecommuniceerd. De meeste namen van de aartsengelen eindigen met het achtervoegsel “el”, wat betekend “in God”. Buiten dat, heeft elke naam een betekenis die de unieke aard van het werk dat hij of zij doet in de wereld vertaald. Bijvoorbeeld, aartsengel Raphael’s naam betekent ‘God geneest’, omdat God vaak Raphael gebruikt om genezing te leveren aan mensen die geestelijk, fysiek, emotioneel, of mentaal lijden. Een ander voorbeeld is de aartsengel Uriel wat betekent “God is mijn licht.” God heeft Uriel belast met het sturen / schijnen van glanzend licht met goddelijke waarheid op de diepste verwarring van de mens, daardoor hen te helpen zoeken naar wijsheid.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.