Kijkend in de spiegel der waarheid

Er bestaat geen vast einde aan je leven, alhoewel dat vaak gedacht wordt. Als je door een moeilijke fase gaat, kun je wellicht denken of dat alles is wat er is. Op Aarde doorsta je de zware tijden en goede tijden komen daarvoor terug, dat wisselt gewoon af. Alles loopt in een vloeiende beweging in onze bestaande wereld. Jij dus ook, net als je leven. Net als een zonsopgang die iedere minuut voor je ogen veranderd, doe jij dat ook. Prachtig, de zonsopgang, zelfs als het vluchtig vordert. Wat veranderd er eigenlijk niet in onze buitenwereld? En jouw buitenkant veranderd ook op een snelle manier.

Jij bent ook vatbaar voor ‘buien’, en die kunnen net zo snel weer veranderen met de snelheid van een knipoog. En toch is er dat zaadje in je dat bekend is met de stabiliteit van de liefde en de buitensporige giften die het je geeft. Jij bent een lopend wonder. Je bent gewoon een wonder. Je bent een wonder in deze wereld en je bent een wonder in de hemel wanneer je de schittering van jouw bestaan uitstraalt.

Je hebt altijd verlangt naar een wonder, en nu vertel ik je dat je zelf een wonder bent. Jij bent zelf waar je al die tijd op gewacht hebt. Het loskomen uit gevangenschap is waar je op gewacht hebt. Er zit een diepe bron in jou en die bron barst langzaam aan open terwijl de wereld ook zichzelf aan het verrijken is naar waar het eigenlijk voor gemaakt is. Jij eerst, en dan de wereld, bijna als een tandem, lieve lezers.

Niets is over, begrijp je? Niets is beïndigd. Er zullen nog vele prachtige verrassingen tot je komen, nu onderweg naar jou. Je zult wellicht versteld staan over de wonderen die je nog te wachten liggen. Geniet van het voorgevoel en anticiperen. Waarom anticipeer je er trouwens niet op? Heb je er wel eens over nagedacht of klagen wel de juiste weg is om door het goede verrast te worden? Nauwelijks. In ieder geval, jij zult verrast worden. Begin met vooruit kijken naar het overlijden van mislukkingen en teleurstellingen. Je zult niet teleurgesteld worden bij het verkrijgen van zegeningen. Lever de oude gedachten van gevaar die boven je hangen in en verwelkom het goede dat je toekomt.

Een nieuwe wereld komt er aan en een nieuwe JIJ komt er aan. Ik zeg een nieuwe JIJ, maar niet echt nieuw. Eerder de persoon die je altijd geweest bent maar niet (h)erkent hebt.  Je wilde eigenlijk nooit haopen, hopen dat je echt een magnefiek persoon zou kunnen zijn en daardoor keek je naar beneden, alsof je vertrapt werd. Kijk nog maar eens. Kijk opnieuw. Het realiseren van wie je nu eigenlijk bent sluipt langzaam naar je toe. Realisatie komt zachtjes omhoog trappelen. Het realiseren wie je zelf bent komt er met een sprong aanzetten. Je zult ingehaald worden middels een nieuw begrip. Je zult ‘helderziend’ worden. Je zult niet echt meer gaan luisteren naar stemmen uit het verleden of uit het nu, van buiten of van binnen, die de waarheid over jou nooit gezien hebben. De stemmen van anderen hadden geen idee over hun zelf laat staan over jou.

Nu begin je omhoog te kijken. Je ogen gaan open en je zult verder kunnen kijken. Je zult op de juiste plekken kijken. Je zult in de spiegel der waarheid kijken. Je zult nooit meer verblind worden door het stralende licht dat je zelf bent. Ik verklaar je een stralend licht. Je bent nooit dof geweest. Het is de wereld en jijzelf die dachten dat het dof zijn zo hoorde. De wereld dacht minder over zichzelf en daarmee minder over jou. Het is accuraat om te stellen dat je naar beneden gehouden bent je hele leven, teneergedrukt. Hoe had de wereld jou kunnen bergrijpen wanneer het visie en wijsheid miste? Iedereen had het fout, snap je dat? Niemand wilde tegen het tij in gaan. Jij wilde niet de rest wakker schudden. Nu ga je dat simpelweg wel doen, je laat de alarm bellen rinkelen. Je krijgt de beat van het leven echt te pakken. Geweldig! Jouw tijd is nu gekomen. Zelf realisatie heeft een voorsprong.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.