Heilige relaties

Alle relaties zijn heilig, omdat we ons binnen de relatie kunnen spiegelen en daarmee onszelf beter leren kennen. Als we spiritueel groeien, kunnen relaties veranderen daar wij zelf veranderen. Het ultieme doel in een heilige relatie is jezelf genoeg lief te hebben en compleet te voelen, om je compleetheid te delen met een ander. Als dit bewerkstelligt wordt is het heilige vuur gecreëerd kan men dichterbij de plek genaamd ’thuis’ komen door zeg maar, de heilige graal.

We bevinden ons in een tijd van spirituele vooruitgang, waarmee we kunnen zien wat we voor ons zelf bereikt hebben. We bevinden ons nu richting het einde van de reis en er heeft iets prachtigs plaatsgevonden dat ons het gereedschap geeft om dat laatste aanpassingen toe te brengen waarmee onze vibraties verhoogt worden naar de volgende dimensie.

De gift van het heilige vuur kan gedeeld worden tussen twee mensen die op hetzelfde niveau vibreren en samenkomen tijdens het liefhebben vanuit de heelheid van het hart. ‘Verliefd’ zijn in de fase van het leven is een mooie gift van de hoogste vorm van heilige relaties tussen twee mensen, waarbij tijdens de laatste fase een hogere staat van bewustzijn bereikt wordt. Het heilige vuur kan alle lagere vibraties wegbranden en vreugde en geluk laten zegevieren. Het is een buiten proportionele gift, omdat liefde eeuwig is en we gemaakt zijn door liefde.

Zielsverwant contracten

Wij hebben contracten met onze zielsverwanten afgesloten voor we incarneerden, om samen te leren en te ervaren… Op een bepaald punt in ons ontwaken realiseren we onszelf wat een gift dit is als we terug kijken naar de lessen die we geleerd hebben van deze liefhebbende zielen, zelfs als de ervaring op dat moment zelf wellicht niet tot de verbeelding sprak. Door een relatie te hebben met zielsverwanten, leren we hoe we relaties dienen te onderhouden met verschillende mensen gedurende ons leven.

Het doel van alle relaties is om het mogelijk te maken te laten ontwaken waar aan gewerkt dient te worden aan onszelf om spiritueel te kunnen groeien. Als iets je de eerste keer voor gespiegeld wordt en je ziet het niet, dan zal een patroon in werking treden en het door een ander persoon aangewakkerd worden, net zo lang tot je eindelijk ziet waar je aan moet werken. Dit kan houden van jezelf zijn, oordeelvelling, rechtschapenheid, of iets anders dat uit lijn staat ten opzichte van het pad tot verlichting.

Van jezelf houden

Veel mensen werd geleerd gedurende hun levens om te zoeken naar liefde en materiële dingen in de buitenwereld om het gat te dichten wat men in hun harten voelden. Eén van de moeilijkste dingen om te bereiken is het houden van jezelf en vergeven. Door dat we gescheiden zijn van onze Creator, dienen we onszelf te vullen met liefde voor onszelf en ervaren dat als we ons realiseren dat we één met de Creator zijn. Dat is echt hèt item dat deze wereld kan veranderen; iedereen realiseert zich wie hij of zij echt is. Geloven en beoordelingen die ons minderwaardig laten voelen zijn in ons gedrild, vanaf het moment dat we geboren werden.

Het is moeilijk om ieder deel van ons lichaam als perfect te accepteren, aangezien onrealistische gedachten over hoe we eruit horen te zien, overheerst hebben gedurende onze complete geschiedenis. Voor sommige mensen, is hun hele leven een neerwaartse spiraal geweest simpelweg omdat men zich niet goed genoeg voelde. Als we onszelf realiseren dat wat getoond wordt als het enige juiste, alleen het doel heeft om ons minderwaardig te laten voelen, kunnen we deze leugen overwinnen en onze harten openen om van onszelf te houden zoals we zijn.

Van jezelf leren houden vraagt oefening. Kijk naar jezelf in de spiegel en herhaal hard op hoeveel je van jezelf houd. Veel mensen nemen de tijd of de moeite niet om dit te doen en hun relaties weerspiegelen dat wanneer men in angst terug voor over het verliezen van zelf waarde of zelfs hun relaties. Tegelijkertijd, heeft de persoon waarmee men zich in een relatie bevind dezelfde problemen dus het zou perfect uitkomen wanneer men beide tegelijkertijd openlijk aan de problemen werkt, zodat de één de ander niet voorbij streeft in het groeiproces en op zoek moet naar een andere partner. Hier van op de hoogte zijn en het delen met je partner maakt het makkelijker in een relatie te blijven, omdat je door gaat met groeien en leert van jezelf en de ander… de spiegel.

Van partner veranderen

Soms groeien we uit een relatie als de ene persoon het innerlijke werk van liefde en vergeving wel doet en de andere niet bewust aan zijn of haar deel werkt. Het universum zorgt er dan voor dat de twee personen uit elkaar verdreven worden, en het lijkt dan alsof conflict de boventoon voert daar degene die zijn werk niet doet zijn of haar angsten voorgespiegeld krijgt. Er komt een tijd dat ons innerlijk zegt dat het tijd is verder te gaan en het erg pijnlijk voelt. De angst van binnen zal wellicht proberen de andere persoon te willen veranderen als een laatste strohalm om te helpen. Soms werkt dit als het overkoepelende plan wat de twee mensen in kwestie hebben doorbeiden gedragen wordt, maar alleen als beide mensen zich bewust zijn van hun eigen gedachten en gedrag en de veranderingen die nodig zijn ook door voeren, normaliter veranderd het echter in een ongelukkig gevoel voor één of beiden in de relatie.

Het beste wat je dan voor jezelf kunt doen is verder gaan als het duidelijk is dat je niet langer resoneert met de andere persoon. Iedereen is op een pad van zelf realisatie en zelf ontwikkeling en geen twee mensen zullen tegelijkertijd volmaaktheid bereiken.

De heilige relatie

Als we de liefde voor onszelf perfectioneren beginnen we de hoogste variant van liefde te ZIJN. De schoonheid van het aangetrokken voelen tot iemand die op dezelfde liefdes resonantie vibreert is dat de unie van de twee in een liefdevolle sexuele relatie, de deur opent naar het gezamenlijk creëren van energie die het mogelijk maakt het bewustzijn van de twee naar een ander rijk of dimensie te katapulteren. Gedurende de evolutionaire ontwikkelingen van menselijke vormen hebben zich de mannelijke en vrouwelijke polariteiten gemanifesteerd in verschillende maar complementaire lichaamstypen. Dit fungeert als een herinnering dat tijdens creatie, polariteiten altijd samengevoegd of geïntegreerd dienen te worden. Het begrip wordt wereldwijd gedeeld, dat een individu de neiging heeft zich het meest compleet te voelen wanneer hij of zij verenigd is met een ander middels de liefde.

De ultieme connectie van een man en vrouw in de ware complete liefde maakt ruimte voor creatie. Dit definieert de vonk van de Creator die we allemaal binnen in ons hebben  en ons in staat stelt verantwoord samen te creëren. Of dat nu het creëren van een gelukkig leven is, samen te werken ten goede van de mensheid, of een kind makend, het gaat eigenlijk alleen maar over ons te herinneren dat we dit vermogen bezitten. Deze vorm van creatie kan met geen pen beschreven worden. Het is heilig en beschermd en het brengt iemand ’thuis’ waar geen angsten zijn, zorgen of problemen. Het begint allemaal met het werk wat iemand van binnen dient te bewerkstelligen, wat het hart opent en iemand aantrekt met dezelfde liefde die je hebt voor jezelf.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.