Wat is het om ‘Empatisch’ te zijn?

Er zijn vele betekenissen voor het woord ‘empathisch’ of  ‘empathie’, maar de meest voorkomende naam voor deze vaardigheid is ‘helder voelend’ – het vermogen om ‘duidelijk te voelen’.


Het hebben van  ‘helder voelende’ of ‘empathische’ vaardigheden kan verwarrend zijn en soms zelfs zo confronterend dat je je overweldigd voelt door emoties die vaak niet eens de jouwe zijn.
Wanneer u een vaardigheid zoals ‘helder voelendheid’ bezit, kunt u vaak ook beschikken over andere varianten, zoals ‘helderziendheid’ (het vermogen om duidelijk te zien), ‘helder horendheid’ (het vermogen om duidelijk te horen), in het engels ‘claircognizance’ wat vrij vertaald kennisneming betekend (helder denken, leren en weten) en andere zoals waarschuwende vaardigheden, dier communicatieve vaardigheden en / of u kunt een zeer sterke intuïtie hebben en zelfs de mogelijkheid om te zien, te horen, te verbinden en te communiceren met de geest (bijv. geesten, engelen, spirituele gidsen en overleden mensen aan de ‘andere kant’).
Empathische en andere vermogens zijn gaven om te koesteren en alleen te gebruiken voor het hoogste goed. Het geeft je de mogelijkheid het leven zelf beter te begrijpen, op een dieper niveau, evenals de uitbreiding van je eigen bewustzijn en perceptie.

Er zijn verschillende soorten van empathische mensen of ‘empathie’. Sommige haken in op fysieke elementen en voelen fysieke pijn, symptomen en aandoeningen. Anderen voelen elkaars emotionele pijn en onrust, maar ook vreugde en geluk van anderen. Een empathisch persoon is in staat om de emoties of lichamelijke toestand van een ander persoon te voelen alsof het hun eigen is.

Empathische mensen voelen de behoefte om anderen te helpen net zo sterk als de noodzaak om te ademen en in leven te blijven. Velen kunnen atmosferische veranderingen en verstoringen voelen, anderen kunnen dieren ‘voelen’ en weer anderen kunnen elektromagnetische golven en energieën voelen.

Empathische en zeer gevoelige mensen moeten zichzelf beschermen tegen negatieve vibraties van anderen en de omgeving om hen heen (bijv. winkelcentrum en andere druk bevolkte plekken).

Empathische mensen moeten zichzelf ook goed ‘aarden’ om in evenwicht te zijn. Dit kan eenvoudig gedaan worden door veel in de natuur te zijn, door gebruik van kristallen en het gebruik van zout lampen en essentiële oliën.

Van empathische mensen wordt verwacht dat men het vermogen heeft om energieën in evenwicht te brengen. De Chakra’s moeten vrij blijven, schoon en vrij kunnen stromen om optimaal te kunnen functioneren. Dit kan gedaan worden tijdens meditatie en spirituele genezing en via andere technieken.

Als empathisch persoon maak je een soort baken voor hen, die niet in staat zijn (of willen) hun eigen energie op te wekken en in plaats daarvan, energie ‘stelen’ van anderen. Empathische personen zijn het meest gevoelig voor deze vorm van ‘aanval’, omdat ze zeer gevoelige, geestelijke wezens zijn. Sommige mensen zijn zich niet bewust dat ze de energie van anderen ‘aftappen’, terwijl anderen zich zeer bewust zijn en het doen met als doel hun eigen gewin. Mensen die bij anderen de energieën ‘stelen’ zijn mensen die voortdurend leven met aanhoudende pijnlijke momenten en gebeurtenissen en het zijn diegenen die gebruik maken van angst en manipulatie en energie leegtrekken met het oog op sympathie en aandacht.

Ze zijn over het algemeen zeer behoeftige mensen met aanhoudende drama’s die altijd de schuld bij iemand anders leggen. Zij zijn de ‘drama queens’ van de wereld die altijd uw hulp nodig hebben.

Het is aan ieder empatisch individu om de communicatie af te snijden met die persoon (of personen) die hun persoonlijke energie beperken en hiervoor proberen bescherming te zoeken. Vraag uw Engelen of Hogere Zelf (of Bron) om de verbinding met die persoon (of personen) door te knippen en voor genezing, balans en kracht te vragen. Leer om vroeg de tekens te herkennen en duidelijk uit de weg te blijven van deze personen!

Een deel van ons werk als empathisch mens is het verhogen van de energie en vibratie snelheid van onze omgeving en anderen. Dit kan worden bereikt door middel van het gebed, het verzenden van genezing, liefde en licht, en door anderen te helpen op onze planeet.

1 reactie

[…] Van empathische mensen wordt verwacht dat men het vermogen heeft om energieën in evenwicht te brengen. De Chakra’s moeten vrij blijven, schoon en vrij kunnen stromen om optimaal te kunnen functioneren. Dit kan gedaan worden tijdens meditatie en spirituele genezing en via andere technieken.Als empathisch persoon maak je een soort baken voor hen, die niet in staat zijn (of willen) hun eigen energie op te wekken en in plaats daarvan, energie ‘stelen’ van anderen. Empathische personen zijn het meest gevoelig voor deze vorm van ‘aanval’, omdat ze zeer gevoelige, geestelijke wezens zijn. Sommige mensen zijn zich niet bewust dat ze de energie van anderen ‘aftappen’, terwijl anderen zich zeer bewust zijn en het doen met als doel hun eigen gewin. Mensen die bij anderen de energieën ‘stelen’ zijn mensen die voortdurend leven met aanhoudende pijnlijke momenten en gebeurtenissen en het zijn diegenen die gebruik maken van angst en manipulatie en energie leegtrekken met het oog op sympathie en aandacht. Ze zijn over het algemeen zeer behoeftige mensen met aanhoudende drama’s die altijd de schuld bij iemand anders leggen. Zij zijn de ‘drama queens’ van de wereld die altijd uw hulp nodig hebben.Het is aan ieder empatisch individu om de communicatie af te snijden met die persoon (of personen) die hun persoonlijke energie beperken en hiervoor proberen bescherming te zoeken. Vraag uw Engelen of Hogere Zelf (of Bron) om de verbinding met die persoon (of personen) door te knippen en voor genezing, balans en kracht te vragen. Leer om vroeg de tekens te herkennen en duidelijk uit de weg te blijven van deze personen!Een deel van ons werk als empathisch mens is het verhogen van de energie en vibratie snelheid van onze omgeving en anderen. Dit kan worden bereikt door middel van het gebed, het verzenden van genezing, liefde en licht, en door anderen te helpen op onze planeet.http://zielzoektocht.nl/wat-is-het-om-empatisch-te-zijn/ […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.