Wat zijn Cherubijn engelen?

De Cherubijnen is een groep engelen die genoemd worden in zowel het Jodendom als het Christendom. In het Jodendom zijn de Cherubijn engelen bekend om hun helpende werk met mensen die een zonde begaan zijn, wat hen daardoor scheidt van God, zodat ze uiteindelijk weer dichter bij God kunnen komen. In het Christendom, zijn de Cherubijnen bekend om hun wijsheid en ijver om God te eren, maar ook  hun werk, wat het bijhouden van wat er in het universum gebeurt in houdt. Kabbala, een mystieke tak van het Jodendom, zegt dat aartsengel Gabriël de Cherubijnen leidt.

De Cherubijn engelen zijn prachtige wezens die veel krachtiger zijn dan de schattige baby’s met vleugels die soms op deze kinderlijke wijze worden getoond in de kunst! Het Christendom waardeert de krachtige spirituele wezens genaamd engelen, die God liefhebben en mensen dienen met hun goddelijke opdrachten.

Het kan overweldigend zijn om over zo veel engelen na te moeten denken, tenzij je in acht neemt hoe God ze georganiseerd heeft. Jodendom, het Christendom en de Islam hebben allen ontwikkelde hiërarchieën van engelen om deze vraag te beantwoorden.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.