Welke engelen zijn er pt.2


Tronen
Hun naam betekent letterlijk troon of zeer versierde stoel. Deze engelen overzien het goddelijk oordeel, opgegeven door God. De lagere hiërarchieën van engelen moeten langs de Tronen om toegang God te krijgen.
Tweede sfeer: 
De Heerschappijen
Dit zijn de engelen van leiderschap, zijn reguleren van de taken van de engelen. Ze geven kracht aan de hoofden van regeringen en andere gezagsdragers. Zij hebben het uiterlijk van mensen met vleugels.
De Deugden
Deze engelen staan bekend als de Geesten van beweging en de controle van de elementen. Ze regelen de hele natuur en verrichten wonderen. Ze bieden moed, genade en koenheid.
De Bevoegdheden
Deze engelen houden de controle over de grens tussen hemel en aarde. Ze zijn ‘krijger’ engelen die vechten tegen het kwaad. Zij zijn de engelen van geboorte en dood.
Derde sfeer:
De Overheden
Deze engelen waken over groepen mensen. Zij zijn belast met landen, steden en dorpen van de wereld. Hun taken bestaan onder andere uit het over nemen van religie, politiek en de taken geven aan de engelen op aarde onder hen.
De  Aartsengel
Deze engel is de voornaamste engel, beschermer van mensen en alle fysieke dingen. De aartsengel verschijnt alleen in menselijke vorm en heeft de taak als Gods boodschapper voor de  mensen in kritieke tijden van nood.
Engelen
Door de Bijbel van Genesis tot Openbaring – Deze engelen fungeren als onze persoonlijke beschermengelen. Ze leveren gebeden tot God en Gods antwoorden berichten zij aan ons. Zij hebben de taak ons te verzorgen, te begeleiden en te genezen.
Om het compleet te maken, moet ik aangeven dat er ook gevallen engelen zijn, demonen zoals wij die beter kennen. Ze bestaan. Ik geloof in hen, maar ik denk wil ze niet wakker schudden door over ze te praten. Ik noem ze in deze paragraaf voor de lezers die vragen dat ik geen krediet geef aan “alle” engelen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.