Genezen van verdriet


• Gun jezelf de tijd om door de stadia van rouw te gaan
Verwacht om te gaan met shock, ontkenning, emotionele uitbarstingen, onderhandelen met God, eenzaamheid, depressie, schuld en acceptatie. Wees niet verrast door wat je voelt en voel jezelf niet schuldig. Begrijp dat het allemaal een natuurlijk onderdeel is van verdriet hebben. Heb geduld met jezelf als je door het rouwproces gaat, die voor elke persoon anders is en een verschillende tijdsduur heeft.

Focus op God en de liefde van engelen voor jou in plaats van de omstandigheden
Kies ervoor om na te denken over wie God en de engelen zijn in plaats van hoe deprimerend je omstandigheden zijn. Lees het Heilige schrift om jezelf te herinneren over hun grote liefde, die groter is dan je verdriet.

Wees eerlijk tegen jezelf, God en de engelen
God en de engelen weten al lang hoe je je voelt en ze willen dat je in communicatie met hen blijft. Wees dus niet bang om je twijfels en angsten aan hen te betuigen, of om ze harde vragen te stellen.

Kies om te geloven dat je kunt genezen
Maak de beslissing dat uw tragedies omgezet kunnen worden naar mogelijkheden voor groei. Vergeet niet dat God en de engelen goed uit iedere slechte situatie voort kunnen brengen. Vraag hen om een sprankje hoop om een vuur van genezing in je leven te starten.

Kijk naar je leven vanuit een eeuwig perspectief
Vraag God en de engelen om je te helpen je leven te zien vanuit een goddelijk perspectief, zodat je beter kunt begrijpen hoe God goede doelen bereikt door middel van je huidige pijn.

• Ervaar een keuze per keer
In plaats van je steeds overweldigd te voelen als je denkt aan hoeveel genezing je nodig hebt moet je toch besluiten om Gods leiding geleidelijk aan te volgen, een keuze per keer. Bid voortdurend voor de kracht die je nodig hebt om dit te doen.

Bid! Maak van het gebed een regelmatige gewoonte
Weet dat wanneer er wordt gecommuniceerd met God en de engelen, je hen uitnodigt helende krachten in je leven te laten stromen.

Stel prioriteiten op
Ga eerst om met dringende noodzakelijkheden voor andere zaken. Probeer niet te veel grote taken uit te voeren terwijl je nog verdriet hebt. Vertrouw op de kracht die God en de engelen je aanreiken om je alleen te helpen bereiken wat belangrijk is en wees tevreden met dat.

• Zorg goed voor je lichamelijke behoeften
Je lichaam kan de energie het best richten op genezing als je genoeg slaapt en sport, een voedzaam dieet volgt en veel water drinkt.

• Deel je lasten met mensen die om je geven
Omring jezelf met een sterk sociaal ondersteunend netwerk van vrienden en familieleden met wie je kunt praten over je verdriet en genezing. Overweeg begeleiding via een getrainde professional die je kan helpen als je het gevoel hebt vast te zitten in een van de verschillende stadia van rouw.

Houd een dagboek bij
Schrijf regelmatig je gedachten en gevoelens op. Leg vast hoe God en de engelen je dichter bij genezing brengen.

• Geniet van herinneringen van je geliefde, maar leef niet in het verleden
Zoek Gods aanwezigheid met jezelf vooral nu en maak plannen voor de toekomst. Geniet van het leven wanneer je kunt. Start nieuwe tradities, als de oude die je gedeeld hebt met je geliefde te pijnlijk voor je zijn op dit moment. Begin nieuwe activiteiten, met name activiteiten waar je anderen mee kunt helpen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.