Bevrijd jezelf

Heb je moeite met datgene wat je doet? Kan te maken hebben met je werk, of je hebt misschien iets toegezegd waar je eigenlijk spijt van hebt omdat het je tegen staat. Draag je nog niet uitgesproken wrok of wrevel richting een persoon die dicht bij je staat? Realiseer jezelf dat de energie die daar uit voortkomt richting die persoon een schadelijk effect kan hebben, waardoor je feitelijk niet alleen de mensen om jou heen maar ook jezelf vergiftigd? Kijk eens goed diep van binnen. Bestaat er ook maar een klein spoor van wrevel of onwilligheid? Als dat zo is, bekijk het dan van zowel de mentale als emotionele kanten. Welke gedachten creëert je geest omtrent deze situatie? Kijk dan naar de emotie, wat is je lichaam’s reactie op deze gedachten. Voel die emotie. Voelt het aangenaam of onaangenaam? Is het een energie waarvan je zou kiezen het ook binnen jezelf te willen dragen? Heb je een keuze?

Misschien wordt er misbruik van je gemaakt, misschien voelt de activiteit waarmee je bezig bent vervelend, misschien is iemand die dicht bij je staat oneerlijk, irritant, of niet bewust, maar weet dat dit allemaal irrelevant is. Of je gedachten en emoties over deze situatie nu gerechtvaardigd zijn of niet, het maakt geen verschil. Het feit is dat datgene wat is, je tegen staat. Je maakt van het huidige moment een soort vijand. Je bent ongelukkigheid aan het creëren, een conflict tussen het innerlijk en uiterlijk. Jouw ongelukkige gevoel vervuild niet alleen jouw innerlijk en dat van de mensen om je heen, maar ook de collectieve psyche van de mensheid waar je ontegenzeggelijk een deel van uit maakt. De vervuiling van onze planeet in iedere vorm is een uiterlijke reflectie van een innerlijke, psychische vervuiling: miljoenen van onbewuste individuen nemen geen verantwoording voor hun innerlijke ruimte.

Of stop met datgene wat je aan het doen bent, spreek tot de persoon in kwestie en uit je complete gevoel over de situatie, of laat de negativiteit die je geest rond deze situatie gecreëerd heeft vallen. Het heeft totaal geen nut behalve dat het een vals gevoel van eigenwaarde versterkt. Het herkennen van de nutteloosheid is belangrijk. Negativiteit is nooit de optimale manier om met situaties om te gaan. Feitelijk, in de meeste gevallen zuigt het je alleen maar vaster in de situatie en blokkeert het de echte en nodig geachte verandering. Alles wat met negatieve energie wordt vervaardigd zal vervuild raken en uiteindelijk meer pijn opwekken en meer ongeluk. Daarnaast is iedere negatieve innerlijke staat van zijn besmettelijk: ongeluk of ongelukkig zijn verspreid zich sneller dan een fysieke ziekte. Middels de wet van resonantie, ’triggert’ en voedt het slapende negativiteit in anderen, tenzij de anderen er immuun voor zijn, dat is echter – zeer bewust.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.