De Nieuwe Eeuw

De term ‘New Age’ werd bedacht in de jaren ’70 om het ontwaken van massa bewustzijn aan te duiden om diepere werkelijkheden en de noodzaak van individuele afstemming met het universele, hoger bewustzijn en creatieve transformatie aan te duiden. In de praktijk, new-age denken omvat talloze verlichtings leren (meestal van oosterse oorsprong) – van crystalographie tot Zen, parapsychologie tot aan holistische geneeskunde.

New Age overtuigingen:

1)
Ik geloof in één Eeuwige Bron van Ultieme Realiteit, bekend middels vele namen, die stroomt door alle vormen van natuur en erkend kan worden door spirituele realisatie en ervaring.

2)
Ik geloof in onzichtbare werelden en wezens die interactief kunnen zijn met onze wereld en dat sommige welwillend zijn en ons helpen, begeleiden en beschermen, terwijl anderen kwaadaardig zijn en dat channeling, of het mediumschap, een middel is om contact op te nemen met zulke zielen.

3)
Ik geloof dat de wereld een dynamische, bewuste entiteit is; dat de mensheid maar een deel is van de kosmische ecologie en dat, zoals de beheerders of opzichters die we zijn, we de wereld op een verantwoorde manier moeten behandelen, met liefde, respect en eerbied.

4)
Ik geloof dat het bewustzijn aanwezig kan zijn in en overgebracht wordt door een aantal structuren, sommigen meer dan anderen. Zoals bijvoorbeeld kristallen, wat krachtige bronnen of kanalen van kennis en geestelijke kracht zijn.

5)
Ik geloof in meditatie, trance, herboren worden, self-healing, channeling, regressies uit vorige levens, kristallen, seksuele tantras en meer, als doeltreffende instrumenten in de zoektocht naar compleetheid en eenheid met de heilige en dat men steeds naar alternatieven moet blijven zoeken en niet het gevoel moet krijgen zich te beperken tot de disciplines van elk denksysteem.

6)
Ik geloof dat de wereld de New Age is binnen gedrongen, het tijdperk van Aquarius, ontwakend tot het bewustzijn van liefde, onbaatzuchtigheid, mededogen en creativiteit, ingevoerd vanaf de oude tijd van haat, oorlog, onwetendheid en hebzucht. Degenen die deze visie ook zien moeten het delen met anderen om de samenleving te verheffen.

7)
Ik geloof dat de traditionele religies achterhaald zijn en dat we op weg zijn naar een universele broederschap, maar toch, de oosterse religies en de zogenaamde primitieve religies zijn rijke reservoirs van de waarheid en spirituele praktijken.

8)
Ik geloof in niet-conformiteit en ‘non-commitment’: dat ieder mens verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen geweten en niet voor de dictaten van de maatschappij, die al te vaak belemmering van de vrijheid van meningsuiting oplegt en dat zelfs spirituele goeroes moeten worden benaderd met omzichtigheid.

9)
Ik geloof dat veel van de traditionele economische en sociale samenlevings structuren achterhaald zijn en moeten worden verlaten voor degenen die new-age bewustzijn weerspiegelen en dat de samenleving de rug toe keren een geldig new-age alternatief is.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.