Karma

Voor dat we onze reis naar zelfontplooing  starten en we onze transformatie in gang gaan zetten, is het verstandig wel eerst wat oefeningen te gaan doen. Je bent per slot van rekening ook niet in 1 keer van baby naar volwassen gegroeid toch? Eerst kruipen voordat je gaat lopen.  Er zijn diverse stadia’s in onze reis, verschillende ‘trappen die we dienen te beklimmen’. In een vorige post heb ik al het vergeven van onszelf behandeld. Het volgende stadium en deze post gaat over ‘Karma’. Maar wat is nu eigenlijk Karma?
Karma is de leer van oorzaak en gevolg. Hierbij gaat men er van uit dat toeval niet bestaat. Want alles is vooraf bepaald en vastgelegd. We zijn allemaal gereïncarneerd, dat betekend dat onze ziel al eerder ‘geleefd’ heeft en de fouten die we toen  gemaakt hebben moeten we nu corrigeren.  Je denkt misschien wat is dat voor onzin, maar helaas, het is wel zo.  Nooit opgevallen dat je iemand tegenkomt en dacht; “zo, het lijkt wel alsof ik deze persoon mijn hele leven al ken maar dat kan toch niet…?” Maar dat kan wel. Zoals ik al eerder had aangegeven hebben we allemaal eigenlijk onze levensloop al geschreven. De biografie is er eigenlijk al, we zijn ons er alleen niet bewust van.
Alle familie, vrienden en collega’s hebben we in een eerder stadium, of leven, al gevraagd om ‘mee te spelen’.  Obstakels, fouten en problemen, die we allemaal dagelijks tegenkomen zijn er voor ons om lessen te leren. Onze gedachten en (onder)bewustzijn werken er net zo goed aan mee, daarom moeten we echt in 2012 beide variabelen onder controle zien te krijgen. We dienen goed op te passen wat we zeggen over onszelf en andere mensen. Er gaan dagelijks miljoenen gedachten door je hoofd, als je een slechte gedachte krijgt, zeg dan maar “bedankt voor de les die je me geleerd hebt maar ik stuur je weg met liefde”. Je volgende vraag zal wellicht zijn “maar waarom krijgen we dan die slechte gedachte’s?” Simpelweg omdat we ze zelf uitgenodigd hebben. Dit komt in basis door angst, meestal dragen we dit met ons mee vanaf dat we kinderen zijn.  Omdat we ‘bang’ zijn dat mensen ons niet aardig vinden, of we zoeken graag de pseudo ‘veiligheid’ van een groep op, inderdaad, ‘er bij willen horen’. Soms betrappen we onszelf er ook op, maar tegen beter weten in (instinct) doen we er toch aan mee. Het kan ook iets zijn wat met onze opvoeding mee is gekomen en we met ons (blijven) meedragen, maar soms moet je luisteren naar je innerlijk, logisch nadenken en realiseren dat het anders kan.
Dus, vrees niet voor je eventuele fouten die je gemaakt hebt in je (eerdere) leven(s), accepteer het, verwerk het met de ‘tool’ die ik hierboven aan geef en groei! Maak die zoektocht naar je ware ziel!
Als laatste geef ik je nog een hulpmiddel bij het verwerken van je karma. Denk aan een persoon of situatie en zeg de onderstaande tekst op:

“Ik focus me nu op de spirituele en innerlijke waarheid van   en hiermee balanceer ik ieder karma dat tussen ons is. Ik laat nu alles los behalve de liefde en de lessen uit de relatie tussen en mijzelf.”

Succes!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.