Liefde en haat kunnen nooit vrienden zijn

Sinds 2012 zijn we allemaal genoodzaakt de uitdagingen met betrekking tot veranderingen in ons leven aan te gaan, op welke manier dan ook, maar feit is dat we gewoon leven van dag tot dag. We zoeken overal voor hulp, hopend en wensend dat onze problemen op miraculeuze wijze zullen verdwijnen, maar toch realiseren we ons dat het niet zo makkelijk gaat als we dachten. Sommigen van ons wensen niet de makkelijke manier te vinden, maar wat we ons niet realiseren, is dat wanneer we kiezen voor de gemakkelijke weg, het uiteindelijk toch weer op ons pad komt en nog zwaarder dan daar voor.

We zitten in het proces dat al ons karma dient te reinigen, zodat we de ascensie, of het verlichtingspad, kunnen gaan bewandelen, wat ons op de laatste bestemming brengt wat voor ons gepland was op aarde. Dit proces behelst de universele school van kennis en wijsheid, waar je kunt kiezen hoe je karma te reinigen of terug te keren en te leren hoe je laatste klus uit te voeren. Het is absoluut niet gemakkelijk dit proces te ondergaan en onthoud dat je hierin niet de enige bent. Ander zullen het wellicht niet aangeven, maar iedereen gaat door hetzelfde proces als jij.

Het is een tijd voor ons waarin we hunkeren te achterhalen wat ons ons ware levenspad nu eigenlijk is. Dit is ook de rede waarom we zoeken naar de ware betekenis van ons leven. Velen van ons zoeken op het pad van alternatieve genezing of spirituele hulp, omdat wat ons geleerd is ons niet langer vervuld en we daarom zoeken naar innerlijk geluk. Als we liefde vinden, verlichten we onszelf en vinden we een diepe zielsconnectie met onszelf, we dienen dus niet te wachten tot de liefde ons vindt via iemand anders, maar eerst onszelf lief te hebben.

Velen van ons zoeken een leven lang naar iemand om hen lief te hebben voor wie ze zijn, maar als je niet van jezelf houdt, zul je die diepe innerlijke rust niet vinden. Als we eindelijk begrijpen wat onvoorwaardelijke liefde betekend zullen we innerlijke rust vinden. Ware liefde is het vinden van die vredelievende plek in onszelf waar we een connectie maken met ons hogere zelf. De rest loopt daarna vanzelf.

We dienen te begrijpen dat alle obstakels, situaties en personen die we tegen komen voor een reden zijn. Wanneer we het punt bereiken dat we stil kunnen zitten om een moment alles vanaf een hoger perspectief te bekijken en analyseren, zullen we begrijpen wat het universum ons nu eigenlijk wil vertellen. Door dat zal je volgende vraag zijn: “Waarom gebeurt me dit juist nu?”, omdat de situatie eerder in je leven is voorgekomen en waarbij je het bijvoorbeeld gewist hebt in plaats van het te verwerken en het aanhangende karma te vereffenen. We gebruiken namelijk ons ego om situaties in ons leven te manipuleren, wat ten gevolge heeft dat we dezelfde situaties herleven, keer op keer, om ons de kans te geven de negatieve energie die het met zich mee brengt te reinigen.

Als we onszelf presenteren met een puur hart, reinigen we alle negatieve energieën die we tegen komen en zuiveren we het zodat we nooit meer, keer op keer, die negatieve energie hoeven te ervaren. Boos zijn, depressief, haten en jaloers zijn halen alleen die negatieve energieën naar boven, en het is moeilijk op deze planeet te leven met zulke polariteiten. We moeten begrijpen dat wat we het universum in sturen we ook weer terug ontvangen.

Er zijn mensen onder ons die vrede prediken onder het mom van ‘goed doen en zijn voor anderen’, maar tegelijkertijd worden hun emoties geschaad en ontvangen ze pijn in retour, waarbij ze zich afvragen wat ze nu precies fout doen. Wanneer we de energie van onschuld en puurheid belichamen, zal onze reis naar verlichting beginnen. Begrijp dat wanneer je de energie bezit van een schone hand en een puur hart, alle negatieve energie zal oplossen in het pure licht dat je bij je draagt.

Hou van jezelf en nog meer van de mensen die je haten, want waar liefde is bestaat geen haat.

Wees een voorbeeld en breng de volgende variabelen tot uiting, iedere dag weer:

  • 1 Luister zonder te onderbreken
  • 2 Praat zonder te beschuldigen
  • 3 Geef zonder karig te zijn
  • 4 Bidt zonder op te houden
  • 5 Antwoordt zonder ruzie
  • 6 Deel zonder aanmatigend te zijn
  • 7 Geniet zonder te klagen
  • 8 Vertrouw zonder aarzeling
  • 9 Vergeef zonder te straffen
  • 10 Beloof zonder te vergeten

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.