31 Januari 2014 – Het chinese nieuwe jaar van het Paard

Het paard is één van China’s favoriete dieren. De paarden boden snel transport in tijden voor het automobiel. Daarom is het paard een symbool voor reizen, competitie en winnen. Paarden gaan graag competitie aan met anderen. Ze streven graag hun vrijheid na met passie en leiderschap. Mensen zullen een heel druk schema krijgen in dit jaar van het paard. Het paard staat in connectie met warmte, vuur en rood.

De draak en het paard zijn veelbelovende symbolen voor de Chinezen. De Chinezen zeggen ook dat de beste vlieger in de lucht een draak is en de beste renner op de grond het paard. De draak en het paard zijn de symbolen van beweging, leiderschap en nobele praktijken. Chinese geschiedenis boeken geven aan dat het paard, 30% van de personaliteit van de draak in zich draagt. Een paard dat groter is dan 2,5 meter wordt een ‘draken-paard’ genoemd. Chinezen moedigen mensen soms ook aan de geest van het ‘draken-paard’ aan te roepen en te gebruiken. De ‘draken-paard’ geest betekend vrij vertaald een persoon die zichzelf pusht om zijn potentieel te kunnen overtreffen.

Ieder Chinese dynastie heeft gezocht naar robuuste en mooie hengsten. De hengst moest groot zijn en andere paarden op snelheid kunnen verslaan. Genghis Kahn heeft het Mongoolse rijk gebouwd met paarden. Het Mongoolse paard was van een wat kleiner ras, die gefokt werden op uithoudingsvermogen, niet op snelheid zoals hengsten. Genghis Kahn veroverde Oost-Europa zo snel omdat de Mongoolse cavalerie zo snel arriveerde dat de tegenstanders geen tijd hadden om hun defensie te prepareren. Er werd gezegd dat iedere Mongoolse cavalerist 3 of 4 paarden bezat, en wisselde van paard wanneer er één moe werd. Mongoolse paarden namen hun beurt per keer en kregen daardoor ook rust. Mongoolse cavaleristen wisten ook hoe te slapen terwijl men in het zadel zat. Daarom konden ze verre afstanden afleggen zonder te stoppen. We weten allemaal dat paarden kunnen slapen terwijl ze staan. Mongoolse paarden draafden ook in een groep, het paard in het midden kon ‘slapen’ terwijl het rende.

Het paard is een intelligent dier dat door de mens getraind kan worden zodat het bruikbaar wordt. Zonder de begeleiding van de mens, zou de paard gewoon een wild dier zijn geweest. Als een paard je wenkt, voel je een kracht van binnen die je wellicht nauwelijks onder controle kunt houden, wild, vrij en vurig! Mensen geboren onder het Paard teken zijn heftig onafhankelijk, houden van reizen en hebben weinig tolerantie voor alles dat hun vrijheid limiteerd. Men heeft de belofte tot avontuur. Het tam maken van het paard van binnen is niet gemakkelijk, daar hun geest van vrijheid een eeuwig brandende vlam van binnen is. Het paard symboliseert loyaliteit, vriendschap en kameraadschap. Het paard heet geloof in zijn meester. Het is ook jouw krijger geest, die je veiligheid brengt in al je reizen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.