9 belangrijke onderdelen van de verschuiving naar het hoger bewustzijn

Met aanzienlijke politieke, economische, sociale en ecologische crises, is het menselijk ras wanhopig op zoek naar transformatie en een nieuwe richting. ‘Business as usual’ zorgt ervoor dat we gedoemd zijn het pad van semi-bewuste zelfvernietiging te lopen, omdat kunstmatige catastrofes vermenigvuldigen en stress zich ophoopt in elk aspect van het leven. We moeten onze onwetendheid omver werpen, omdat het een vreselijke ‘meester’ is geworden, ons aanzettend tot oorlog, vervuiling, afval en uitbuiting.

De sociale problemen en diepgewortelde patronen bij de bron van mondiale kwesties zijn te groot en complex om te worden opgelost op het persoonlijke vlak, maar toch, paradoxaal genoeg, de persoonlijke transformatie van het individu biedt een (weliswaar) eenzame gelegenheid om de catastrofes die we aan het toepassen zijn op onszelf, af te wenden. Menselijk bewustzijn heeft een cruciale rol te spelen in onze collectieve bestemming en is er een aardverschuiving gaande dat een opkomende klasse van bewuste mensen creëerd, beter uitgerust dan ooit om met zo’n chaotische omgeving om te kunnen gaan.

De verschuiving. Het is het dramatische herordenen van iemand’s psyche, veranderingen teweeg brengend waar het lichaam, ziel en geest zeer van profiteerd. Het wordt gemarkeerd door een behoorlijke expansie van bewustzijn van de innerlijke ruimtes binnen de geest en het hart en van de onderlinge afhankelijkheid van alle dingen. Het is een reconstructie van iemand’s levensdoel, herbouwd op een fundering van waarheid, vrede, kracht en flexibiliteit en wordt gerealiseerd door een moeizaam maar uit te houden proces van reflectie en zelfrealisatie. Het eind resultaat van de verschuiving is een nieuw, werelds perspectief op het leven, het terugroepen van mentale en fysieke gezondheid en de ontdekking van kracht, moed en onbevreesdheid, nodig geacht om door deze interesante tijden te kunnen waden.

Persoonlijke evolutie is zowel de grote plicht als de grote vreugde van alle menselijke wezens en het is een proces van goddelijke betekenis, vaak ontvouwen in overlappende fasen en bijbehorende ontwikkelingen. Hier zijn 9 belangrijke onderdelen van de verschuiving die vaak voorkomen bij zich ontplooiende mensen, niet per se in een bepaalde volgorde voorkomend.

1. Hedendaags bewustzijn
Het massabewustzijn van productie, consumptie, onderwerping en nihilisme is waar de verschuiving begint. Dit is de overeenstemmige trance wat op ons is geprogrammeerd als het echte leven te accepteren, gehoorzaam onze slechtste belangen dienend zonder onderzoek of vraag. Hedendaags bewustzijn is berusten in krankzinnigheid voor het gemak. Het doorbreken van hedendaags bewustzijn is toeslaan aan de wortel van ons wereldwijde dilemma. Gevoelloos, gedrogeerd en zinloos, dit niveau van bewustzijn is een psychische plaag die ons potentieel uitwist.

2. Een verstoring in de macht
Net als een kanarie in een kolenmijn, verschijnt er een waarschuwing ergens vandaan, onze aandacht grijpend, ons vertrouwen ratelend, ons trekkend uit onze tunnel visie. Sommige kleine stukjes informatie verzameld via de alternatieve pers of van een documentaire film, vreet aan ons begrip hoe de wereld is ingesteld en de verschuiving begint. Dit zet de toon voor een diepe en ernstige persoonlijke crises die tot uitbarsting komt en vaak een woeste drang naar kennis en waarheid veroorzaakt.

3. Een introspectieve zoektocht naar kennis en de waarheid
Kennis en informatie zijn de brandstof voor persoonlijke transformatie. Eenmaal ontwaakt, onze natuurlijke trek richting waarheid en gerechtigheid, roept ons op om nieuwe ideeën en perspectieven te beschouwen, als we zoeken naar een nieuwe houding in met een afbrokkelend begrip van de wereld. Introspectie openbaart antwoorden op nooit eerder gestelde vragen en de bijbehorende belangstelling voor ‘alternatieve’ informatie en ideeën geeft antwoorden die het hedendaagse bewustzijn diep tegenspreken. Zodra deze zoektocht wordt gestart ziet de wereld er nooit meer hetzelfde uit.

4. De donkere nacht van de ziel
De onrust begint zo ernstig te strijden met het hedendaagse bewustzijn, dat het beloop van cognitieve dissonantie wat vereist wordt om zich aan de status quo van het leven te houden, manifesteert zich in het materiële als ernstige persoonlijke, geestelijke en lichamelijke gezondheid crises. De basis voor deze catastrofale en katalyserende reeksen van gebeurtenissen is in aanbouw voor het grootste deel van ons leven tot op dit punt, en als zodanig, kan de ziel, het lichaam en de geest worden gedwongen om onvoorstelbare dieptepunten te verduren, als het gehele beloop en de betekenis van iemands bestaan is verbrijzeld en in stukken gebroken onder het gewicht van iemands ontkenning over hun medeplichtigheid in hun eigen zelfvernietiging.

Dit is de ultieme test. Om te slagen moet men de pijn te verdragen tot de ultieme graad en gewoon niet opgeven. Voor velen duurt de donkere nacht van de ziel jaren. De meest ernstige, angstaanjagende en levensveranderende levensfase markerend. Bezwijken aan het lijden betekent hier toegeven aan totale vernietiging en het kiezen van de weg van ernstig zelfbedrog, totale onderwerping aan het ego en valse autoriteit, verslaving, roekeloos gedrag, zelfmoord, overdosis, enz.

5. Ontdekking van waarlijke geneeskunde
Iets helpt ons door deze crisis door het verlichten van de pijn van ons lijden, zachtjes opnieuw positieve energie opbouwend en zorgend voor voldoende afleiding, terwijl het lichaam en de geest hun gezondheid begint terug te winnen. Geneeskunde is hier niet farmaceutisch, maar therapeutisch, en kan komen in de vorm van een artistieke inspanning of oefening, of beter nog, een intense studie van een esoterische helende fysieke kunst, zoals Qi Gong, Yoga, Kung Fu, meditatie, enzovoort. Geneesmiddelen kunnen ook worden gevonden bij genezers, therapeuten, sjamanen, of zelfs plantaardige geneesmiddelen zoals Ayahuasca en Iboga. Het vinden van de activiteit of ervaring die je weg duwt van de rand van de afgrond naar genezing is een essentieel onderdeel van de verschuiving.

6. Zuivering en ontnuchteren
Langs de zoektocht naar kennis ontdekken we de giftige aard van onze verwerkte en zittende levensstijl en realiseren ons de behoefte aan ontnuchtering en zuivering. Leren over fluoride, zware metalen, GGO’s en de gifstoffen in ons voedsel onthult het verband tussen onze emotionele toestand, stress, welzijn en bewustzijn. Een nieuwe relatie met voedsel wordt ontwikkeld en het verzorgen van het lichaam en de gezondheid wordt geleidelijk aan makkelijker.
Onze giftige omgeving bevat ook onze sociale sferen en hier zijn we genoodzaakt om de gevestigde media, conversatie en logica los te laten, onszelf zuiverend van het afval dat zo veel mensen belangrijk vinden. Onze consumptie van de heersende ideeën wordt verminderd en onze geest hervindt zelfstandigheid in een zee van sensationele conformiteit.

7. Heroverweging van autoriteit, afhankelijkheid en vrijheid
Als de ontnuchtering oudere versies van het zelf uit de weg duwt, de psyche verjongend, een nieuw beeld van ons zelf komt op in een wereld die niets lijkt op die van voorheen. De ontwerpen van controle en manipulatie die onze maatschappelijke instellingen en tradities beheersen worden terecht ontmaskerd als absurde constructies die onze evolutie afschrikken, terwijl de moderne politiek en bestuurlijk gedrag als lachwekkende valkuilen van afhankelijkheid en bedrog verstaan worden en dus niet meer gunstig worden ervaren voor de positieve groei. De mensen die hun levens en identiteiten uit deze valse schema’s onttrekken, lijken wanhopig en hebben de behoefte aan een doel, fanatiek en schandalig zeker en te veel serieus over het leven.

Non-conformiteit en het niet-naleven worden morele verplichtingen en vrijheid met leven in angst wordt geherwaardeerd naar de vrijheid, gebaseerd op het bewustzijn aangeboden als de standaard manier van het leven. Gewone mensen lijken nu vreemd in hoe ze zichzelf organiseren in belachelijke pikorde’s, kibbelend voor de positie op het werk en het voordragen aan een ‘gezagsvoerder’ met een badge en goedkoop uniform. Het wordt duidelijk dat vrijheid minder te maken heeft met wetten en meer te maken heeft met vrijwillige onderwerping, en vrijheid wordt een constante strijd om de afhankelijkheid te verminderen op de systemen die het leven bemoeilijken.

8. Loslaten en weggooien van alles wat niet voldoet 
Om door het proces van transformatie te komen, is het absoluut noodzakelijk om de dingen, mensen, relaties, gewoontes en ideeën die niet langer dienen en ons steunen overboord te gooien. Mensen werken intensiever samen met de objecten en mensen in onze omgeving, en het elimineren en verwijderen van bronnen stagnerende energie en negativiteit, creëert ruimte voor het invoeren van nieuwe ervaringen en inspiratie die stromend ons leven binnen komen. Dit is een van de meest verversende componenten in deze transformatie.

9. Initiatie in mysterie
Materiële wetenschap en gevestigde denkwijzen sluiten vormen van mysterie en paranormale activiteit uit van overweging in onze cultuur, dus het maken van een initiatie in de wereld van het onverklaarbare is een gemeenschappelijk kenmerk van de verschuiving. Om de één of andere reden, als een persoon op deze manier veranderd, doen vreemde en fascinerende gebeurtenissen zich voor die de zekerheden die de gevestigde materiële werkelijkheid ondersteunen weg laten werken.

Synchroniciteiten komen op en momenten van helderheid geven meer betekenis aan het alledaagse. Bewustzijn van de subtiele levensenergie, Qi of Prana, ontwikkeld en de oude wijze van denken en concentratie ontlokken vreemde en krachtige openbaringen. Zodra de sluier van de starre wetenschappelijke denkwijze wordt verwijderd, bloeien intuïtie en nieuwsgierigheid en een re-evaluatie van het potentieel in alle dingen en in alle omstandigheden vind plaats, het opgeven van zekerheid ten gunste van de verwondering. Het leven wordt weer heilig, zoals het hoort.

Conclusie
De verschuiving is ronduit totale persoonlijke revolutie en signaleert de re-organisatie van de geest en psyche ten gunste van het individu en het collectief. Het gaat over het herinneren wie we zijn en het overwinnen van de gedenkwaardige traagheid van de zelfdestructieve programmering in onze moderne maatschappij. Komend richting buitengewoon bewustzijn en bewustzijn uit de diepten van de hedendaagse trance die zo veel mensen ziek maakt, is een proces gedwongen door zowel natuurlijke krachten en persoonlijke wil en is onderdeel van onze unieke reis naar individualisatie, vrijheid en geluk in deze fantastische wereld, op dit ongelooflijke tijdstip.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.