De tekens en symptomen van spiritueel ontwaken

Over de gehele wereld vinden er politieke, economische, milieu en sociale evenementen plaats die onze denkwijze, gevoelens en perceptie en de relatie tot elkaar in onze wereld veranderen. Verandering hangt in de lucht, op een collectief en individueel niveau, beiden welke gespiegeld zijn.
 
Een masaal spiritueel ontwaken is nabij, nu een 26.000 jaar oude planetaire kalender tot zijn eind komt, wat het menselijk bewustzijn vergroot op ongehoorde wijze. Op een collectief niveau, een paradigma verschuiving is onderweg nu we ons loskoppelen van een op angst gebaseerd paradigma wat verankerd ligt in seperatie, controle, ontkrachting en waardeloosheid naar een connectie van een ieder middels liefde en integriteit met alles wat leeft. Op een individueel niveau, grote innerlijke veranderingen vinden plaats doordat de hogere energie van deze schifting het loslaten van alles wat niet trouw is aan jezelf en in lijn is met je ware zelf, wegduwt en plaats maakt voor het authentieke onbevreesde, creatieve en onvoorwaardelijk houdend van deel van jou dat geen beperking of seperatie kent van creatie.
 
Spiritueel ontwaken wordt vergezeld door grote innerlijke veranderingen. Het kan voelen alsof je jezelf verliest. In veel gevallen verlies je ook je oude zelf, gevuld met oude bagage in de vorm van geloof, houding, concepten en emoties uit het verleden die jou niets langer meer kunnen bieden. Hoewel dit proces een zeker mate van uitdaging creeërt is het belangrijk te onthouden dat alle grote veranderingen voorgegaan worden door verwarring en chaos, waarbij het oude moet afbreken voor er ruimte gemaakt kan worden voor het nieuwe. Hieronder vind je een lijst met typische tekens en symptomen van spiritueel ontwaken die je wellicht nu ondergaat als ook tips om het proces wat draaglijker te maken:
 
Jouw lichaam
 
Fysieke manifestaties van aandoeningen, pijntjes, en ziekten zullen boven komen en aangeven waat je jezelf aan het tegenwerken bent en vast houd aan emoties en gedachten die je niet helpen.
 
Eet patronen zullen veranderen. Als je jezelf leeg maakt en heelt van oude energiën zal je energie veld oplichten. Resultaat daar van zal zijn dat je merkt dat je voorkeur voor voedsel zal veranderen omdat de ‘energetische’ samenstelling van je lichaam aan het veranderen is. Je voedsel voorkeur zal ‘lichter’ worden en je zult voelen dat je meer één bent met je lichaam. Je zult ook hunkeren naar bepaalde soorten voedsel.
 
Energie centrale’s (chakra’s) zullen openen. Je zult wellicht verschillende sensatie’s voelen op de plaatsen van de chakra’s: warmte boven je hoofd, een druk en beklemmend gevoel rond het centrum van je borst en maagstreek, en/of een beklemmend gevoel in het keel gebied. Organen en systemen die geassocieerd worden met de chakra’s worden geroerd, wat tijdelijke onbalans en een oncomfortabel gevoel kan veroorzaken.
 
Tip:
drink veel puur water, besteed veel tijd in de natuur, eet vers en rauw voedsel om de circulatie van leven door je lichaam te vergroten. Het is belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan en niet je ‘lichaam te verlaten’ door mentale afleidingen. Zachte vormen van oefeningen als Qi Gong, wandelen en Yoga alsmede diepe ademhaling oefeningen en meditatie zijn erg goed om jezelf te ‘grounden’.
 
Je emoties
 
Een emotie is energie in beweging. Alle onbehandelde emoties worden opgeslagen in het cellulair geheugen van het lichaam. Op dit moment worden alle lagere energiën in je cellen en energie lichaam wakker gemaakt om behandeld en losgelaten te worden. Weggedrukte negatieve emoties als bossheid, schuld, angst, schaamte en trauma’s worden omhoog geduwt om te helen. Emotioneel overstelpt worden, hoog gevoelig en makkelijk irriteerbaar, extreme ‘mood swings’, depressie, angst, onzekerheid en zelfdestructie kunnen beleeft worden als resultaat.
 
Tip:
laat ieder gevoel van ‘er is iets mis met mij’ los. Bevestig dat je exact op het punt bent waar je wilt zijn tijdens jouw reis.
 
Je geest
 
Oude overtuigingen die zijn beginsel vinden in angst en limitatie worden naar de oppervlakte gebracht om voor eens en voor altijd weggewerkt te worden en vervangen door krachtige overtuigingen in resonantie met je innerlijke waarheid. Het kan voelen alsof niets meer zeker is, zelfs je eigen identiteit. Dit gebeurd wanneer oude denkpatronen die geen dienst meer hebben worden losgemaakt in de geest en opnieuw op de juiste plek in je brein gevlochten worden. Gevoelens alsof je vast zit en losgekoppeld bent wijzen naar overtuigingen om je te waarschuwen dat die moeten worden bekeken, geëvalueerd dienen te worden en moeten worden vervangen.
 
Tip:
oefen in het kijken naar je emoties omdat die je vertellen wat jij gelooft wat waar is. Negatieve emoties / negatieve emotionele reacties = negatieve overtuiging. Als je een negatieve overtuiging ontdenkt, claim dan je kracht om te kiezen en in plaats daar van kies je een overtuiging die je voorkeur heeft.
 
Je relaties en sociale leven
 
Allerlei relaties, inclusief vriendschappen, ouders, partners worden aangedaan. Als je begint te helen en veranderen op het innerlijk niveau van je ‘zijn’, zullen je energie vibraties verhogen op gelijke wijze. Relatie dynamieken gebaseerd op controle, misbruik, machts spellen en ongelijkheid zullen eindigen omdat je niet langer die specifieke energie kunt tolereren en in plaats daarvan verlangt naar relaties die je innerlijk veranderingen spiegelen. Je wordt getrokken richting mensen met een zelfde gedachte. In het sociale leven, zul je liever niet met sommige mensen samen willen zijn alsmede plekken waar je normaliter zou ‘socializen’. Je zult je wellicht niet comfortabel voelen in je originele sociale setting en gaat nieuwe voorkeuren voor gezelschap en sociaal samenkomen ontwikkelen.
 
Tip:
eer je verlangens en gevoelens voor andere relaties en vertrouw er op dat je ze vanzelf naar je toe zult trekken als je er klaar voor bent. Gun jezelf periodes van alleen zijn en introspectie.
 
Je spirituele leven
 
Met het openen van je grotere energie centra en het loslaten van oude energiën, zal de ontwikkeling van intuitieve vermogens, extra gevoelige, empathische, telepathische en andere buitenzintuiglijke vermogens gewoon worden. Je zult jezelf gaan afvragen ‘wie ben ik?‘, ‘waarom ben ik hier?‘, ‘wat is mijn hogere doel?‘, wat is mijn relatie tot al het leven?‘ etc. Spiritueel ontwaken zorgt voor een diepere connectie met het hart. Als relutaat zul je zien dat je meer open zult worden en je kwetsbaarder opstelt richting de toestroom van gevoelens van liefde en eerbied voor al het leven. Je zult je misschien meer getrokken voelen naar bepaalde praktijken als meditatie of tijd besteden in de natuur, met kinderen of dieren.
 
Tip:
zet een specifiek moment van je dag in om jezelf te koppelen met je diepere zelf en je hart op een regelmatige basis. Luister naar de begeleiding en het innerlijke weten van je hart om je vastgekoppeld te houden met je innerlijke zijn.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.