De 20 universele wetten [pt1]

1: De universele wet van harmonie

Deze wet verdringt zelfs de fundamentele wet van Karma, omdat harmonie het hoogste potentie aan balans biedt. Het doel van Karma is harmonie te bereiken. Als je een steen in de vijve gooit verstoor je de harmonie van de vijver, jij bent dan de oorzaak, het effect is de plons en de golven die eruit voort vloeien totdat de harmonie weer is terug gebracht. Vergelijkbaar, jouw niet harmonieuze acties vloeien in het universum en weer terug naar ja, leven na leven, totdat uiteindelijk je eigen harmonie is hersteld.

2: De wet van reïncarnatie en karma

Totdat je jouw Karma hebt opgelost en je Dharma hebt vervult, wat de daden zijn die je moet doen, zul je reïncarneren naar eropvolgende levens op de aarde. Noch God, noch de heren van Karma schenken je leed, jij en alleen jij beslist wat je moet leren tijdens je aardse verblijf en voor elke levenservaring zoek je andere zielen, vaak met gedeelde historie, met altijd karmische configuraties die jouw benodigdheden matchen. Wanneer je opereert met intentie, creër je Karma. Acties worden gezien als gedachten, emoties, woorden en daden en het motief, de wens en intentie achter iedere actie. Acties die disharmonie brengen moeten in de toekomst, of een toekomstig leven gebalanceerd worden, om de ziel te laten groeien.

3: De universele wet van wijsheid, wijsheid verwijderd Karma

Als je de wijsheid bezit om je lessen te leren door liefden en wijsheid kun je het lijden verzachten. Vervelend genoeg, schijnen we het snelst te leren door pijn, door het direct ervaren van de consequenties van onze acties. Bijvoorbeeld, je neemt gulzig van anderen en in plaats van door liefde en wijsheid te leren dat dit fout is, moet je het ervaren doordat iemand anders brutaal iets van jou afneemt, of dat nu later in het leven plaats vind of in een volgend leven.

Nog een voorbeeld: in je laatste leven was je getrouwd met een ziel die heden ten dage je maatje is, en die je brutaal verlaten hebt voor een ander in datzelfde vorige leven. Voor je in je huidige leven werd geboren, ging je er mee akkoord dat je maatje je gaat verlaten, onder gelijke omstandigheden. Dit zorgt er voor dat je je Karma kunt balanceren en direct de pijn ervaart van verlatenheid. Als door de wijsheid van ‘Master-Life-Awareness’, is het makkelijker om je bewust los te weken van de relatie met liefde, je zult daarmee de pijn van scheiden verzachten en tevens voor je eigen test slagen en daarmee Karma absolutie geven en van binnen uit door evolueren.

4: De universele wet van genade

Karma kan ervaren worden naar de letter van de wet of middels barmhartigheid en genade. Met andere woorden, als je liefde, barmhartigheid en genade toont aan anderen, zul je hetzelfde retour krijgen.

5: De universele wet van de evolutie van de ziel

Iedereen op aarde deelt het doel van de evolutie van de ziel, of men het zich nu realiseert of niet. Wij zijn gereïncarneerd omdat we wensen spiritueel te evolueren. Door onze op angsten gebaseerde emoties te overwinnen en daarmee te leren hoe we onvoorwaardelijke liefde te uiten, verhogen we onze vibrationele koers en komen dichterbij een staat van harmonie. Zelfs wanneer het lijkt dat we niet evolueren, maken we in de realiteit stappen en gaan we vooruit. We leren door de pijn veroorzaakt door onze disharmonieuze acties, die gezien kunnen worden als fouten of mislukkingen. Dit is de wet van de evolutie van de ziel.

6: De universele wet van Bodhisattva

Bodhisattva is een term uit het Sanskriet die heden ten dage algemeen geaccepteerd is door de meeste Metafysische deskundigen. Het betekend; iemand die de nood van Aardse incarnaties is ontstegen maar er voor heeft gekozen om terug naar Aarde te keren om anderen te helpen verlichting te bereiken. Een Bodhisattva weet dat hij nooit helemaal vrij zal zijn als alle andere zielen niet vrij zijn. De meeste serieuze studenten van Metafysica hebben de Bodhisattva ontwikkelingsfase bereikt binnen hun evolutie.

7: De universele wet van vibrationele kundigheid

Het complete Universum opereert middels hetzelfde principe van vibrationele energie. Toen Einstein er achter kwam dat ‘Materie energie is’, opende hij de deur tot het samensmelten van wetenschap en metafysica. De wetenschappers hebben bewezen dat energie niet ‘dood’ kan gaan, het kan alleen transformeren (reïncarneren) en, gezien haar natuur, moet energie vooruit of achteruit gaan, het kan niet stil staan, want als dat gebeurd stagneert het, wat resulteert in transformatie. Jij bent energie. Je huid, die dicht lijkt, is eigenlijk een triljoen aan snel bewegende moleculen, cirkelend om elkaar op een specifieke vibrationele koers; een fysieke levensloop die je verdient hebt in het verleden als een resultaat van hoe harmonieus of niet harmonieus je jouw levens geleefd hebt tot op het huidige moment in de tijd. Als je een geheel leven harmonieus bent, heb je de hoogste vibrationele koers bereikt, het goden niveau.

8: De universele wet van vrije wil

De wet van vrije wil opereert op 3 manieren:

  1. Alhoewel veel van de grote momenten in je leven Astrologisch voorbestemd zijn, heb je altijd de vrije wil de impact van het gebeuren te verzachten, of het compleet te overtreffen. Dit zal resulteren door hoe je je leven geleefd hebt tot op het moment dat je zelf uitgekozen hebt om het te ervaren. Als je genade en barmhartigheid toont aan anderen, positief bent, liefdevol, mededogend en je laat zien door acties die je uit lessen uit het verleden geleerd hebt, je disharmonieuze ervaringen kunt minimaliseren!
  2. Als je ‘Master-Life-Awareness’ verkregen hebt en losmaking van bewustzijn ontwikkeld hebt, zul je veel minder effect voelen van wereldse gebeurtenissen dan eerder in het verleden. Een ‘Master-Of-Life’ geniet van alle warmte en vreugde dat het leven hem of haar biedt, maar maakt zich los van negativiteit  door het door hem heen te laten vloeien zonder dat het een effect op hem of haar heeft.
  3. Je hebt altijd je vrije wil om te antwoorden op een situatie. Als je met positieve emoties reageert, met medeleven en integriteit, heb je waarschijnlijk je karmische les geleerd en zul je een vergelijkbare situatie in de toekomst niet meer mee maken.

9: De wet van Eén

Iedere ziel, levend en niet stoffelijk, heeft connectie met het niveau van collectief onbewustzijn, diep in je hogere zelf. We maken allemaal deel uit van een groot energie gestalt genaamd God en omdat we een deel van God zijn, zijn we God. Het is het doel van het gestalt de energie voorwaarts te stuwen, meer energie creërend. Dus, levend in harmonie, verhogen we de vibrationele koers en intensiveren we de vibratie van de complete gestalt. Als we in disharmonie leven, verminderen we de vibratie van de complete gestalt, omdat we één zijn, alles wat je denkt, zegt en doet, heeft effect op iedere ziel.

10: De universele wet van manifestatie

Alles wat zich manifesteert begint als een gedachte, een idee. Ideëen en ervaringen creëren geloven die in retour, realiteit creëren. Als je niet gelukkig bent met je huidige realiteit, moet je je geloof en gedrag aanpassen. Overtuigingen kunnen veranderd worden wanneer je diegene herkent die niet voor je werken, en begin dat te ‘programmeren’ wat succes en harmonie in je leven zal creëren. De ongelimiteerde creatieve kracht van je gedachten, door vasthoudendheid, bewustzijn en training, kan de wijsheid zijn die je boven je Karma laat uitstijgen. Binnen fysieke en spirituele wetten, kun je iedere realiteit manifesteren die je wenst te ervaren. Met betrekking tot je gedragsverandering, moet je beslissen welke gedragingen van disharmonie je wilt elimineren. Wees dan bewust dat je niet de wijze waarop je je voelt hoeft te veranderen om invloed er op uit te oefenen, als je bereid bent datgene wat je doet te veranderen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.