Het effect van bewustzijnsverschuiving [pt3]

Welk effect heeft deze evolutionaire energie op ons als individuen?

Wanneer onze vibraties en ons bewustzijn gestuwd worden naar hogere niveau’s, worden we continue uitgedaagd om ons gelimiteerde niveau van ‘zijn’ los te laten. Wij mensen hebben de neiging om instinctief vast te houden aan wat bekend is en stribbelen tegen als we in het ‘onbekende’ geduwd worden, omdat we het niet vertrouwen dat er een plek kan zijn met nog meer vrijheid en geluk.

Groeiend verder dan je oude niveau van bewustzijn vraagt om het los laten van onze oude lagere vibrationele items … ons gelimiteerde geloof, onze angsten en onze psychisch emotionele gifstoffen. Als onderdeel van dit reinigingsproces, worden onze items extreem uitgelicht, zodat we het eindelijk kunnen aanpakken voor dat we het echt vaarwel kunnen zeggen. Als dit gebeurd, hoef je niet hard te zoeken om dit te vinden… het ligt meestel recht voor je neus. Dit zelfde proces kun je zien optreden op een globaal niveau. Vele gebeurtenissen die verwerkt worden op werelds niveau zijn een reiniging van de mensheid’s collectieve gifstoffen, die de menselijke collectieve schaduwkant aan het licht brengt.

Voor veel individuen ’triggert’ dit proces de moeilijkheden eerder in dit artikel vermeld (pt1 en pt2): uitgelichte emoties, psychische stress, toenemende denkpatronen etc. Het meeste van de ‘rommel’ die velen op dit moment ervaren zijn deels te wijten aan deze geïntensiveerde energie. Deze bevat o.a.: gegeneraliseerde angststoornissen, aandachtsstoornissen, obsessief compulsieve stoornis en depressie. Omdat alles onder een vergrootglas ligt – met name onze emoties – worden condities die wellicht ervaren werden als kleine problemen, intenser en vergroot tot een grote stoornis. (We dienen in acht te nemen dat er meerdere factoren zijn die deze stoornissen creëren en ik allesbehalve de impact van deze stoornissen probeer te minimaliseren, of suggereren dat een individu die aan eerder genoemde stoornis(sen) lijd simpelweg het moet accepteren als onderdeel van het ‘ontwaak’ proces.)

Gelukkig zijn de effecten van dit proces niet allemaal problematisch. Velen ervaren zeer positieve veranderingen gaandeweg, zoals o.a.: toenemende intuïtieve vermogens, zich meer open voelen en medelevend, het ervaren van een hogere mate van goddelijke ondersteuning en begeleiding in het leven, meer geluk en genade voelend door meditatie, het ontdekken van nieuwe creative vermogens, nieuwe inzichten verkrijgen en een beter en dieper begrip van zichzelf, het ervaren van meer kosmische toevallen – beter bekend als synchroniciteiten die in iemand’s leven ervaren worden – en het voelen van een diepere connectie met de geest en met alles dat leeft.

Als datgene wat je hier leest overeenkomt met wat je in je dagelijks leven mee maakt kun je jezelf afvragen: “Waarom moet k dit gekke gedoe allemaal ondergaan simpelweg omdat ik nu hier op dit moment in de tijd aanwezig ben?” In tegenstelling, het is geen ongeluk of toeval dat je hier op dit bijzondere tijdstip op aarde bent. Jij hebt je als ‘vrijwilliger’ opgegeven om mee te doen met het grote spirituele ontwaken van deze tijd. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, op dezelfde evolutionaire onrustige zee. Hoe kun je dan het beste omgaan met deze wilde rit? Hieronder wat tips:

1. Mediteer dagelijks
Dagelijkse meditatie is ideaal om te relaxen en je intense kosmische energiëen door je te laten stromen, in plaats van ze weg te drukken… Het faciliteert het proces wat je bewustzijn verhoogd en helpt je gelimiteerde oude bagage los te laten.

2. Blijf gecentreerd
Terwijl je de dag beleeft, probeer zo vaak mogelijk terug te shiften met de focus op je kalme innerlijk dat je raakt tijdens je meditatie. Een effectieve methode om dit te bewerkstelligen is je te ademhaling te controleren – gedurende een paar momenten wanneer je gestrest raakt of tussen klusjes.

Herinneren om gecentreerd te blijven is een hele effectieve manier om stress tegen te gaan, alsmede een goede manier om bekend te raken met het leven in een hogere vibratie, Op dit moment staan we bloot aan krachtige opwaardse en neerwaardse energiën. Terugschakelen naar je kamle innerlijk zo vaak als maar kan helpt je in lijn te blijven met de opwaardse lijn.

3. Leer om hogere begeleiding en assistentie te vertrouwen
Er is veel hulp verkrijgbaar van de onzichtbare rijken om ons te helpen deze moeilijke transitie te doorstaan.

4. Neem veel vitamine B

5. Probeer te herinneren dat dit bijzondere tijden zijn
Onze oude definities van normaal – en normaal gedrag – gelden niet meer. Alles is versterkt, ook onze eigenaardigheden en angsten, dus je zou in acht kunnen nemen jezelf en anderen soms wat speling te kunnen geven.

Hier is een quote van Choquash – een oorspronkelijke Amerikaanse verhalen verteller – die de essentie van dit alles perfect samenvat:

“De ouderen hebben mij gestuurd om je te vertellen dat de huidige tijd als een stromende rivier is en dat dit op vele verschillende manieren ervaren kan worden. Er zijn mensen die willen vasthouden aan de wal… maar er is geen wal. De wal stort in elkaar. Druk je weg richting het midden van de rivier. Hou je hoofd boven water, kijk rond je om te zien wie er nog meer in het water mee stroomt en vier het.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.