Ik ben het bewustzijn en haar kwaliteiten

Ik krijg steeds beter door dat ikzelf goddelijke kwaliteiten bezit. Net als jij.

Ons bewustzijn is net als melk. Melk is wit, het is een vloeistof. Het is dikker dan water. Het kan verschillend smaken, van zoetig, tot zurig. Het is zichzelf en heeft daarentegen ook kwaliteiten. De Buddha noemt ze verbijsteringen. Ze zijn onzuiverheden in de geest.

Evenzo, is bewustzijn zichzelf en het heeft ook kwaliteiten. Liefde, vreugde en vrede zijn drie kwaliteiten van puur bewustzijn, net als van vloeistof zijn, wit zijn en smaak hebben drie kenmerkende kwaliteiten van melk zijn.

Ik ben het bewustzijn en haar kwaliteiten, zoals liefde, vreugde en vrede.

Er zijn afzettingen of ‘maskers’ zoals ik ze ook wel noem, net zo als wat Linda Dillon en de ‘Company Of Heaven’ valse kaders (grid) en kernproblemen hebben genoemd. De Buddha noemt ze verbijsteringen. Ze zijn onzuiverheden in de geest.

Ze zorgen voor overbelasting op het bewustzijn. Maar het bewustzijn zelf en haar goddelijke kwaliteiten zijn één en hetzelfde ding.

Er kan niet over puur bewustzijn gedacht worden zonder over liefde, vreugde en vrede te denken. Bewustzijn en haar kwaliteiten zijn synoniem. Ik denk aan ze in één en dezelfde adem.

Ik kan de maskers, loslaten en hoef niet vast te houden aan de goddelijke kwaliteiten omdat ik de kwaliteiten ben en zij mij zijn. Ik kan ze net zo makkelijk loslaten als ze zien verdwijnen.

Ze zijn altijd bij me, of ik nu bij ze ben of niet. Ze zijn niet veranderlijk. Ze zijn voor eeuwig.

Ik heb eerder gezegd dat we het kunnen veroorloven om van alles los te laten omdat het echte, het permanent aanwezige niet losgelaten kan worden. Alleen het onechte, het tijdelijke kan verdwijnen. De maskers zijn tijdelijk: de goddelijke kwaliteiten zijn permanent.

Onder de maskers liggen de goddelijke kwaliteiten. Wij zijn altijd puur en de maskers liegen boven de laag van puurheid. Laat het masker los…

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.